Lütfen bekleyin..



FERNAS büyüyor, BATMAN kazanıyor

23 Ekim 2022, 16:14 - Okunma: 899

Batman’da Sanayi yatırımlarından eğitime, Sağlıktan Gıdaya onlarca yatırımı olan FERNAS Türkiye’de maden, Enerji, Sanayi ve İnşaat sektöründe her geçen gün büyüyor. FERNAS bugün On binlerce kişinin çalıştığı ve Türkiye’nin her tarafında yurt dışında yatırımları olan büyük bir şirket konumuna geldi. Batman’ın gururu olan FERNAS’ı gazete olarak ziyaret edip, Yönetim kurulu başkanı Muzaffer Nasıroğlu’yla görüştük.

Babası Merhum Hacı Necat Nasıroğlu’nun yolundan giden ve çalışkanlığı mütevazi kişiliğiyle her zaman takdir ettiğimiz Muzaffer Nasıroğlu Batman’la, FERNAS yatırımlarıyla ilgili önemli bilgileri paylaştı.

FERNAS BİR TÜRKİYE MARKASI OLDU

Batman’ın bağrından çıkan ve Türkiye’nin değişik bölgelerinde yatırımları olan FERNAS bugün büyüyen ve kendini geliştiren bir  şirket olarak Türkiye’nin marka ismi oldu. Maden yatırımlarından, Enerjiye, Sanayi’den inşaat yatırımlarına 15 bini bulan çalışan sayısıyla Türkiye’de büyüyen ve Ülkeye katma değer kazandıran bir şirket oldu.
4 ana grupta çalışma yürüten FERNAS Maden işinde Türkiye’nin çeşitli yerlerinde Kömür ve Altın üzerine çok. büyük yatırımlar yaparken, önümüzdeki seneden itibaren bunun meyvelerini verimlerini alarak Türkiye için büyük yatırımlar kazandırıyor.

Maden sektöründe istihdam sayısının 7-8 binleri bulacağı planlanırken, Maden üretimiyle ilgili depolama, lojistik ve sanayi tesislerinin kurulması içinde çalışmalar sürüyor.  FERNAS Maden sektöründe büyük istihdamın yanı sıra yüksek ciro, ihracat ve ithalatla Türkiye’nin cari açığına da önemli katkılar sunacak. FERNAS’IN Maden yatırımları  Şirketi çok iyi yerlere taşıyacak.

ENERJİ YATIRIMLARINDA BÜYÜYEN ŞİRKET

Maden’den sonra Enerjide iddialı olan FERNAS rüzgar enerjisi, Güneş enerjisi üretiminde de büyük yatırımları var. Rüzgar enerjisi üretimi ağırlık olarak Ege bölgesinde olurken, Balıkesir merkez, Erdek Manisa Datça ve Hatay’da 5 ayrı yerde Rüzgar enerjisi üretim tesisi kuruldu. Yakın zamanda bu projelerin büyütülmesi hedefleniyor. Türkiye’de ilk 10 büyük firma arasında yer alan FERNAS kapasite artışına da gidiyor. Yenilenebilir enerjide oldukça iddialı olan şirketin Burdur’da Güneş üretim tesisi Karadeniz 2 baraj, Batman ve Siirt’te de üretim barajları var. Enerji yatırımlarının Türkiye markası olan FERNAS’a büyük bir dinanizm kattığını gördük. 

FERNAS LAVİ MEYVE SUYU 52 ÜLKEYE İHRAÇ 

Enerji grubundan sonra Sanayi sektörüne de yatırımlar yapan FERNAS’ın Batman’da çok sayıda fabrikası bulunurken, All alçıyla başladıkları bu sektörde şimdi 7-8 fabrikası olan bir gruba dönüştü. MV’nin prefabrik tesisleri, sandvic panel fabrikası ve Lavi Gıda çok iyi gidiyor. Lavi Gıda’nın Ürünleri Batman’dan 52 ülkeye ihraç ediliyor. Paris’te düzenlenen fuara katılan Lavi Amerika’dan Honkonga, Avrupa’nın çeşitli ülkelerine ihracatı var. Lavi Gıda’da şu anda geçmiş yıllarda 1 yılda yaptığı ciroyu 1 ayda yapmaya başladı. Meyve suyu fabrikasına bağlı olarak bahçeler, soğuk hava depoları ve Konsantre tesisleri var. Müthiş başarılar elde eden Lavi kaliteden hiç taviz vermezken bu sene Sason çileğinin pazarlanmasına da büyük bir katkı sağlayacak.  Sason çileğinde üretimin yarısının Türkiye pazarına satılarak çiftçiye ciddi destek sağlanması hedefleniyor.

ÇİMENTO’DA İÇ ANADOLUYA HAKİM OLDU

FERNAS’ın Şanlıurfa’da boru fabrikası, Aksaray’da Taşyünü otomotiv yan sanayi üretiminde bu yıl Man firmasına parça üretimi gerçekleşecek. Otomotiv yan sanayi’de Avrupa’ya parça ihraç edilecek. Sabancı grubundan Kayseri ve Niğde çimento farikaları alındı. FERNAS 2.5 ayda Çimento sektöründe iç Anadolu’ya hakim olarak aynı zamanda ihracatta yapıyor. Şirket sanayi’de her sene büyürken, yaşanan krizlere rağmen düzgün iş ve marka değeri oluşturduğu için her sene katlanarak büyüyor. Türkiye’de 20’nin üzerinde büyük şantiyesi olan FERNAS’ın Aydın Denizli Otoyolundaki çalışmasıda yoğun şekilde sürüyor. Türkiye’nin şu anda devam eden en büyük projesi olan Otoyolda  4 bine yakın çalışan var. Bu sayı 5 bin 6 bini bulacak. 2023 yılı içinde bitirilerek hizmete açılacak 1 milyar 300 bin euro’luk Özel Otoyolun işletmesini 17 yıl boyunca FERNAS gerçekleştirecek. 
FERNAS’ın itibarı ve yükselişi Türkiye’de her geçen gün artarken, Maden, Enerji, Sanayi, İnşaat, Turizm ve Doğalgaz’da Türkiye markası olmayı başardı.

FERNAS yönetim kurulu Başkanı Muzaffer Nasıroğlu kente daha fazla katkı sunma gayretinde olurken, Batman’da akıl insanların bir araya gelerek şehrin öncelik bekleyen sorunları, kaliteli ve nitelikli insan yetiştirmek ve Batman’ı daha ileriye taşıyacak, insanlara faydalı olabilecek her projeye destek vermeye hazır olduklarını belirtti. 

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=