Lütfen bekleyin..



Batman'a Vali Konağını kazandıran isimdi

21 Ekim 2022, 00:50 - Okunma: 799

Batman'ın sevilen ailelerinden Aydiş ailesinden Neat Aydiş uzun yıllardır Ankara'da mütahitliğin yanısıra Otel işine de başladı. Ankara Kocatepe mevkiine 58 oda kapasiteli Q Oteli açan Aydiş'i Ofisinde ziyaret ettik.Batman'ın ilk mütahitlerinden olan Necat Aydiş 1963 yılında daha Batman ilçe iken Mütahitliğe TPAO'da başladığını belirterek ilk olarak lokasyon borularının yol çalışmasını yaptıklarını ve

daha sonra TPAO'nun değişik noktalarında yol yapımını aldıklarını açıklayarak Mütahitlik serüvenin bu şekilde başladığını belirtti. 

BATMAN'IN İLK MÜTAHİTLERİ ARASINDAYDI

Batman'ın il olmasından sonra Valililerin kullandığı Vali Konağınında kendisinin ailesi için inşa ettiğini belirten Aydiş Batman'ın ilk Valisi Tuncer Perçinler'in talebiyle Vali Konağını Batman Valiliğine verdiğini belirtti.   

Necat Aydiş gazete ziyaretinde Batman'la olan bağlarının halen devam ettiğini ve Otel'de sık sık hemşerilerini ağırladığını ifade ederek onlarla bir arada olduğunu belirterek şunları söyledi.  

 "Mütahitlik serüvenimiz bir iki kamyonla başladı. Daha sonra işlerimizi büyüttük. 1979 yılında Çanakkale Ezine yolunun ihalesini kazanarak bu yolu yapmaya başladık. Daha sonra Ankara'ya yerleştik. Akat caddesinde yazıhane açtım. Aydiş şirketini kurduk. Ezine Ayvacık yoluda ihaleye çıktı. onuda aldık. Bunlardan sonra Genel müdürlüğün bir çok yol yapım işini alarak başarıyla tamamladık. 2.5 yıldır Ankara'da otel açtık. 58 odadan oluşan. Oğlum Bahadır Yıldız'da Ankara Otel isminde yeni bir otel projesini daha tamamladı. Oda faaliyete başladı. Batman'lı hemşehrimizle sık sık burada bir araya geliyoruz."dedi. 

Batman'ın il olmasından sonra gelen Valilerin kullandığı Vali Konağının kendi eseri olduğunu belirten Aydiş " 1990 yılında Batman'ın il olmasından sonra Batman Valilik konağı binasını Ankara'dan proje getirerek yaptım. O dönemde Batman'da Otel sıkıntısı vardı. Sadece kristal park vardı. oradada yer bulmak sorundu.  Büyük bürokratları ve Ankara'dan gelecek dostlarımı ağırlamak üzere Konağı inşa ettim. Batman'ın il olmasından sonra Batman'a atanan ilk Vali Tuncer Perçinler'in kalacağı Vali evi yoktu. Bana teklif edildi. Bende olumlu bakarak Şehrin İl olması nedeniyle Valilik konağını Batman Valiliğine verdim. Oldukça memnunum. Batman en güzel hizmetleri hak ediyor. Doğup büyüdüğümüz ve bizi bugünlere getiren şehrimiz için ne yapsak azdır. Beşiri'yle ilgili bir projemiz var. Beşiri ilçemize güzel bir Camii projesi kazandırmayı planlıyoruz."dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=