Lütfen bekleyin..



FERNAS’ın bursuyla binlerce öğrencinin yüzü gülüyor

19 Ekim 2022, 16:26 - Okunma: 709

Batman’ın gururu Fernas Şirketler topluluğu tarafından 2007 yılından bu yana devam eden Üniversiteli gençlere burs çalışması bu yılda yoğun bir ilgiyle devam ediyor. Fernas’ın kurucusu Merhum hayırsever Necat Nasıroğlu tarafından 2007 yılından bu yana Batman’lı gençlere sağlanan burs desteği Fernas tarafından devam ediyor.

“ÖNCELİĞİMİZ TOPLUMA FAYDALI GENÇLER” 

Bu yılda 5 binin üzerinde gencin başvurduğu FERNAS bursu için oluşturulan komisyon titizlik içinde seçimini yaparak hak edenleri yakında kamuoyuna açıklayacak. FERNAS Burslarının koordinatörlüğünü yapan Hatice Nasıroğlu’nu ziyaret ettik. Burs çalışmalarının yanı sıra sosyal çalışmalarla da ilgili bilgi aldığımız Nasıroğlu Batman’lı gençlerin her zaman yanında oldukları mesajını vererek gençlerin geleceklerini düşünerek iyi bölümlerde okumasını ve mesleki eğitime daha fazla önem verilerek topluma daha yararlı birey olmalarını arzuladıklarını belirtti. 
Hatice Nasıroğlu açıklamasında “FERNAS olarak 2007 yılından beridir Kurumsallaşmaya giderek burs işine başladık. Bu yılda bin kişiye burs vereceğiz. 5 bin müracaat var. Titizlik içinde bir eleme yapılıyor. Ailenin genel durumu ve muhtaç durumu göz önünde bulunduruluyor. 


Burs veren bir çok kurum bölüm yada üniversite üzerine burs verirken başarıyı kıstas alırken, Biz FERNAS olarak ekonomiyi kıstas aldık. Bizler Fakir muhtaç ailelerinin çocuklarına burs verip mezun olduktan sonra ailesinin hayatını değiştirecek çığır açacak belki kardeşlerinin okumasına yararlı olabileceklerini düşünüyoruz. 

“GENÇLERİN BİR HEDEFİ OLMALI”

Gençlerimiz Üniversite tercihi verirken iyi bir okul ve mezun olduğu zaman iş ortamı yakalayabileceği doğru bölüm seçmelerini istiyoruz. Çünkü son dönemde Tıp dışındaki mezunların istihdam imkanının oldukça düşük olduğunu görüyoruz.  Gençlerin bir hedefi olmalı. Topluma faydalı gençler görmeliyiz. Gencimizin bir hedefi olduğu zaman onun doğrultusunda çalışıp çabalayabilir. Öğrencileri mesleğe, sanata ve bilime yönlendirmemiz gerekiyor. 
Aylık burs fiyatlarıyla ilgili Ülkenin genel şartlarını göz önünde bulundurarak iyi bir artış yapacağız. Bugüne kadar on binlerce kişiye burs sağladık. Artık Batman dışından da müracaatlar var. Müracaatlarda en mağdurunu yakalamaya çalışıyoruz.” Dedi. 

“KÜLLİYE GENÇLER İÇİN PROJE VE EĞİTİM MERKEZİ OLACAK”

Yapımı hızla devam eden Necat Nasıroğlu külliyesinin de gençler için bir fırsat olacağını belirten Nasıroğlu “Külliye gençlerin çalışacağı kütüphane sosyal donatıları olacak gençleri projelerle iş sahibi yapacağız. Ara eleman yetiştirmek için projelerimiz olacak. Batman’la ilgili projelerimiz devam edecek. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak ve iş sahibi yapmak için elimizden gelen çabayı tüm Batman halkıyla birlikte sarf edeceğiz .Külliye gençlerin katılabileceği bir alan olacak. Farklı teknoloji ağırlıklı projelerle atölyelerde iş imkanı sağlayacak. Tüm Batman halkı destek sunarsa çok önemli hizmetler gerçekleştireceğiz. İnsanların hem keyifli vakitler geçirebileceği bir yer hemde proje ve atölyelerle gençleri istihdama yönlendireceğimiz bir merkez olacak.”dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=