Lütfen bekleyin..



“Batman’da ziyaret etmediğim köy kalmayacak”

16 Ekim 2022, 16:25 - Okunma: 290

Batman Valiliği himayesinde Gercüş kaymakamlığı koordinesinde, Batman Belediyesi, Gercüş Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Gercüş ilçemizde Bağ Bozumu Festivali düzenlendi. Üzümü ile ünlü ilçemizde gerçekleştirilen festivale; Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, kamu kurum müdürleri,

ilçe halkı ve çok sayıda davetli katıldı.  İlçe girişinde üzüm bağında gerçekleştirilen üzüm hasadıyla başlayan etkinlik Kaymakamlık Parkı’nda düzenlenen programı ile devam etti. 
HUZURUN OLMADIĞI YERDE REFAHTA, ZENGİNLİKTE OLMAZ
Mezrone üzümünün Batman’ın hem kültürel hem de ekonomik hayatına anlam katan çok önemli bir ürün olduğunu ifade eden Vali Ekrem Canalp, “Batman’ın köylerini tek tek ziyaret ediyorum. İnşallah ziyaret etmediğimiz köy kalmayacak. 1.900 rakamlı köyde de, 400 rakımlı köyde de envai çeşit ürünün yetiştirildiğini görüyoruz. Bizim köy ziyaretlerindeki amacımız, burayı görmek, hissetmek ve yaşamaktır. Bunu hissettiğiniz zaman da aklımıza ilk gelen şey bizim üretmiş olduğumuz bu ürünleri, Batman’ın refahına en yüksek düzeyde katkı sağlayacak şekilde nasıl kullanabiliriz. Onun arayışı içerisindeyiz. 30 yıl önce bu topraklarda silahlar, bombalar, mayınlar ve köylerde şehitlerimiz konuşuluyordu. Ama bugün biz; tarımı, sanayiyi, refahı, ticareti, turizmi, istihdamı ve zenginliği konuşuyoruz. Huzurun olmadığı yerde sadece diğerleri konuşulur. Huzurun olmadığı yerde refahta, zenginlikte olmaz ” dedi.  


ÖZDEMİR ‘İLÇENİN ÖNEMLİ BİR GEÇİM KAYNAĞI’
Konuşmasında Mezrone üzümünün eskiden beri ilçenin önemli bir geçim kaynağı olduğunu ifade eden Milletvekili Özdemir, ilçede tarımsal değeri yüksek olan üzüm temalı festivalin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, bundan 10-20 yıl önce ilçe şiddetle, kavgayla ve huzursuzlukla meşgulken, bugün ilçemizde; festivallerin, kültürün, turizmin ve ticaretin ön planda olduğu etkinliklerin yapıldığını vurguladı. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=