Lütfen bekleyin..



BATSO'da Başkanlık düğümünü il seçim kurulu belirleyecek

09 Ekim 2022, 15:15 - Okunma: 433

BATSO’da yeni başkanı için üyeler sandık başına gitti. İl Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan Organ Seçiminde başkanlık için 4 aday yarıştı. 4 yılda bir yapılan seçimde 7 meslek grubuna ait 3050 kişi oy kullandı. Oylama sonrasında hiçbir aday başkanlık için çoğunluğu sağlayamadı. Yeni başkan eşit çıkan 5. Grup için il seçim kuruluna yapılan itirazın ardından netlik kazanacak.

5. GRUPTA OYLAR EŞİT ÇIKTI

Seçimde başkan adayları Abdülkadir Demir 3 Grup’ta kazanırken, Bayram Demirhan 2 Grup, Osman Nasıroğlu ise 1 Grup aldı. Celil Demir ise hiç grup alamayarak seçimlere veda etti. Büyük çekişmeye sahne olan 5. Grupta Mavi ile Sarı grubun oyları eşit çıktı. İl seçim kurulu tarafından yapılan itirazların değerlendirilmesinden sonra Kura çekilerek kazanın grubun açıklanması bekleniyor. Aylardır süren seçim kampanyasına rağmen seçime katılım yüzde elli üzerinde gerçekleşti. 

İŞTE BATSO MECLİSİNE SEÇİLEN İSİMLER

1.GRUP (MAVİ) ABDÜLKADİR DEMİR, ERCAN EKİNCİ, MEHMET ALİ ÖZTÜRK, 2.GRUP (MAVİ) SEDAT GÜNEŞ, ABİT TAYMUR, ADİL GÜLTEKİN, 3.GRUP (KIRMIZI) FIRAT ASLAN, AKİF TOKGÖZ, MURAT KAVŞUT, 4.GRUP (MAVİ) MEHMET SALİH TARHAN, KABİL BOZYİĞİT, YALÇIN GÜNEŞTEKİN, 6.GRUP (SARI) ŞEYHMUS GÜNGÖR, MELEK ATALAY, MEHMET EKİNCİ, 7.GRUP (KIRMIZI) EKREM AKSOY, ÖZGÜR CAN, FERDİ KURT 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=