Lütfen bekleyin..



Vali Ekrem Canalp mevlid kandili mesajı yayımladı

06 Ekim 2022, 22:05 - Okunma: 290

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp Mevlit Kandili nedeniyle yayınladığı mesajında"Değerli Batmanlı hemşehrilerim,Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni, bir kez daha birlik ve beraberlik içinde idrak etmenin huzuruna erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen O kutlu nebinin doğumu, insanlık tarihinin en önemli olaylarından birisidir. İnsanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek; bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlâkın egemen olacağı manevî bir ortamı tebliğ eden sevgili peygamberimiz, gerek hayat tarzı gerekse söz ve düşünceleriyle insanlığın yolunu aydınlatmıştır. Ahlakı Kur’an olan, hayatının her anındaki davranış ve tutumu, sözleri ve fiilleri bizim için örnek olan ve büyük hikmetler barındıran Peygamberimizi örnek almak, sadece onun giyindiği, oturduğu kalktığı, yürüdüğü, yediği içtiği şekli taklit etmenin çok ötesindedir. Yüce Rabbimizin bize emrettiği, O Yüce Peygamberin hayatında en önemli şekilde yer alan güvenilirlik, doğruluk, şefkat, merhamet, insaf, vicdan, sabır, tevazu, adalet ve daha binlerce önemli insani meziyete sahip olmaktır. Her şeyiyle bizlere örnek olan Hz. Peygamberin (sav) bir peygamber ve devlet başkanı olmasına rağmen, bulunduğu mecliste hizmet eder olması, insanlara ırk, dil, yaş, statü farkı gözetmeden değer vermesi, kuşu ölen küçük bir çocuğun evine kadar giderek ona başsağlığı dilemesi insanlığa çok şey anlatmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle sevgili Peygamberimizin (sav) dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlit Kandili’ni tebrik eder, Batmanlı hemşehrilerimiz ve insanlığa huzur ve esenlik getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim.
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=