Lütfen bekleyin..



Buldan; “Kadınlar Dünyanın her yerinde şiddete uğruyor!”

25 Eylül 2022, 15:00 - Okunma: 323

Özgür Kadın Hareketi'nin (TJA), Batman'da düzenlediği 4'üncü Kadın Konferansına HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’da konuşmacı olarak katıldı. Konferansa yoğun ilgi olurken, HDP’li kadın vekiller, STK mensupları ve Türkiye’nin değişik illerinden çok sayıda kişi katıldı Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Buldan, "Bugün burada önemli bir konferans gerçekleştiriyoruz.

Kadınların dayanışmasını, kadınların örgütlü gücünü açığa çıkaran ve böylesi bir güzel ortamı sağlayan, bu konferansta emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kadınlar dünyanın her yerinde şiddete uğruyor. Ama şu da bilinsin ki dünyanın neresinde olursak olalım her türlü şiddete karşı, her türlü katliama karşı, her türlü inkar ve yok sayılmaya karşı kadınlar bu zamandan itibaren, bundan sonra her yerde direnecek. Her türlü şiddetin karşısında duracak. Tek bir kadının bile saçının teline zarar gelmemesi, tek bir kadının bile tırnağının taşa değmemesi için kadınlar birlikte hareket edecek, kadınlar yek vücut olacak, kadınlar direnecek, kadınlar mücadele edecek.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=