Lütfen bekleyin..



Kahveci esnafını maliyetler zorluyor

22 Eylül 2022, 19:29 - Okunma: 352

Batman Kahveciler Kıraathaneciler ve Büfeciler Odası Başkanı Seyfettin Göner, elektrik, doğalgaz, Çay ve şekere gelen zamlar nedeniyle güçlükle ayakta kalabildiklerini ve personel sayısında azalmaya gittiklerini söyledi.

Batman Kahveciler Odası Başkanı Seyfettin Göner, hizmet sektörünün zor durumda olduğunu belirtti. Son zamanlarda kira, elektrik, doğalgaz, çay ve şekere gelen zamlardan sonra bir çok işletmenin personel sayısında düşüşe gittiğine dikkat çeken Başkan Göner, şunları kaydetti; “Çayhaneler, kafeler, büfeler ve kıraathane esnafı zor bir dönemden geçiyor. Bir yandan kira, bir yandan girdiler ile personel maaşları sektörümüzü küçültmemize neden oldu. Daha önce her işletmenin çalıştırdığı ortalama 5 ile 10 arasındaki personel yarı yarıya düştü. Çalışanların sigorta parasını ödemekte zorlanıyoruz. Kış mevsimi yaklaşıyor ve şimdiden kara kara gelecek olan doğalgaz ve elektrik faturalarını düşünüyoruz.”
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=