Lütfen bekleyin..



Batman'da Gaziler günü törenle kutlandı

19 Eylül 2022, 17:22 - Okunma: 288

Batman Valiliğinde yapılan tören Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende Kıbrıs Gazisi Mehmet Güneştekin, Gaziler adına günün anlam ve önemini belirten bir konuşmanın ardından bir de şiir okudu. Törene, Batman Valisi Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral İhsan Kaplan,

İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı kıdemli Albay Adem Taşkın , Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yahya Görmüş ve gaziler katıldı.
Vali Ekrem Canalp Gaziler günü nedeniyle yayımladığı mesajında “19 Eylül'ün yurdumuzun her yerinde 'Gaziler Günü' olarak kutlanması, kahraman şehitlerimize ve cesaret timsali gazilerimize karşı vefa borcumuzu bir nebze de olsa sunma imkânı vermiştir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve bayrağımız uğruna canlarını ortaya koymaktan çekinmeden "Ölürsek şehit, kalırsak gazi" kararlı ve onurlu duruşlarıyla kahraman Mehmetçiğimiz, nice zafer ve mücadeleleriyle adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır.”dedi. 


Tören, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp'ın ve davetlilerin Türkiye Muharip Gaziler Derneği ziyaretiyle sona erdi.

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=