Lütfen bekleyin..



Batman'da Cadde ve Sokaklar Işıl Işıl…

15 Eylül 2022, 16:23 - Okunma: 372

Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’ın talimatıyla ekipler altyapıdan, asfalta, ulaştırmadan, temizliğe her alanda yoğun bir çalışma yürütüyorlar. Batman Belediyesi, kente şık ve estetik bir görünüm sağlamaya, karanlık olan yerleşim yerlerini aydınlatmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.Ömer Muhtar Bulvarı ve Eflatun Caddesi’nde aydınlatma çalışmaları tamamlanırken, çalışmaların devam ettiği

yerlerde ise Fen bünyesinde aydınlatma direklerinin montajına başlanacak. 407 adet direk montajının planlandığı güzergahlarda sağlı sollu 100 adet tekli ve çiftli oldukça tasarruflu olan ve geceleri cadde ve sokakları ışıl ışıl aydınlatan yeni direklerinin montajı gerçekleşti. 

YAYA GEÇİTLERİNE DÜZENLEME

Batman Belediyesi, öğrenci ve velilerin yaya geçitlerinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için “önce yaya” ikonu ile “yaya geçidi” çizgilerini daha belirgin hale getirerek yeniliyor. Eski ve silinmiş görsellerde yenilendi. İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli yapılan çalışmalarda yetkililer, özellikle okul ve hastane gibi alanlarda sürücülerin daha dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı. Batman Belediyesi, hazırlanan program çerçevesinde Batman genelinde bulunan 150 okulda yatay ve dikey trafik işaretleme çalışması yürütüyor.

İZİNSİZ LEVHALAR KALDIRILDI

Batman Belediyesi, kaldırımları işgal ederek yaya geçişi ile araç park alanlarını izinsiz işgal eden esnafın, tabela ve dubalarını kaldırdı.
Batman’ın GAP ve Ziya Gökalp mahallelerinde kapsamlı bir çalışma gerçekleştiren Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yeri önlerine izinsiz olarak gelişi güzel bırakılan, yaya geçişlerini engelleyen ve görsel kirlilik oluşturan tabela ve dubaları topladı.
Kaldırımlarda bulunan reklam dubalarından dolayı büyük tehlike yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar levhaların kaldırılmasından memnuniyet duyduklarını belirttiler. 

İŞÇİLERE 1.5 MİLYON ÖDEME

Batman Belediyesi, işçi pozisyonunda görev yapan çalışanlarına Toplu Sözleşme Sendika 26 günlük ikramiye ödemesini yaptı.
Belediye personelinin her türlü hak ve hukukunun zamanında ödenmesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini isteyen Vali ve Belediye Başkan Vekili Canalp’in talimatıyla, Belediyede hizmet veren 210 işçi personele 2022/2. dilim TİS ikramiyesi olarak toplamda 1.486.053,68 TL’lik ödeme 14.09.2022 tarihinde maaşlarla birlikte hesaplara yatırıldı.

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=