Lütfen bekleyin..



Vali Canalp ve Özdemir Kentsel Dönüşüm Alanında İnceleme Yaptılar

15 Eylül 2022, 07:31 - Okunma: 360

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp beraberinde Akparti Milletvekili Ziver Özdemir’le birlikte Karşıyaka Mahallesinde başlayan "İluh Deresi Kentsel Dönüşümü Projesi" kapsamında 1. etapta yıkımı yapılan alanlarda inceleme yaptı. Heyette Akparti İl Başkanı Akif Gür, İl Genel meclisi Başkanı Abdulvahap Akbaş, Balpınar Belediye Başkanı Hüseyin Geylani ve Belediye başkan yardımcıları

da yer aldı. Vali Canalp ve beraberindeki heyet İluh kentsel dönüşümde yıkım çalışmasını yürüten yüklenici firma Umutyol Mühendislik yetkilisi Mahsum Zengin ve ekibini özverili ve çevreye rahatsızlık vermeden yürüttükleri çalışmalarından dolayı kutladı.

“50 MİLYON TL MALİYETLİ BİR ÇALIŞMA”

Vali Canalp: " Bu çalışma Batman'ın gelecekte planlı bir kent olarak büyümesini kapsıyor. Batman'ın gelecekte huzur içinde yaşayabilecekleri bit kent olarak planlamasını yapıyoruz.

Batman yeşil alanlarıyla, parklarıyla, sosyal donatı alanlarıyla insanların huzur içersinde yaşayabilecekleri bir kent vizyonunu kapsıyor. Tabi aynı zamanda yeni imar alanlarının dışında kentin içerisindeki eskimiş olan ve yenilenme ihtiyacı olan alanların da dönüşümünün sağlanması da son derece önemlidir. Bu projenin bir de maliyet kısmı var. Şuanda 1. etap dahil ve kamulaştırması da dahil olmak üzere 50 milyon TL üzerinde bir maliyeti var" dedi. Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir açıklamasında: "Özellikle kentsel dönüşüm konusunda böyle bir fırsat yakaladığım için kendimi mutlu addediyorum.

Batman'da yıllarca kangren haline gelmiş bir konuydu bu. Tabi 1. etap önemli ama bizim rüyamız, vizyonumuz çok çok daha büyüktür. Bu vizyon çerçevesinde biz iluh deresini bir başlangıç olarak ele aldık" dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=