Lütfen bekleyin..



12 Eylül darbesini protesto ettiler

13 Eylül 2022, 16:24 - Okunma: 261

12 Eylül darbesinin 42. yıldönümünde Batman Demokrasi Platformu “12 Eylül darbesini unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankart eşliğinde Atatürk Parkı yanında basın açıklaması yaparak darbeyi protesto etti. Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü ve SES Batman Şube Başkanı Deniz Topkan, “Bundan 42 yıl önce, halklarımızın, emekçilerin ve gençlerin yaşamlarına bir karabasan gibi çöken

12 Eylül karanlığının anlayışı dünden bugüne devam etmektedir” dedi. Basın açıklamasını okuyan 78’liler girişimi sözcüsü Rıdvan Ayhan, “1960 -1980 yılları arasında arasındaki toplumsallığın, yurttaşlık ve hukuk bilincinin bir ölçüde ortaya çıktığı nispi demokratik süreç, 12 Eylül darbesi üzerinden tasfiye edildi. 12 Eylül projesi sadece askeri darbe değildi; ülkenin ekonomik yapısı, toplumun siyasi tercihleri, düşünce ve davranış kalıpları, yaşam biçimi ve kültürel özellikleri ile oynayan ama ‘yerlilik’ bağları da yerlerde sürünen bir projeydi” diye konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=