Lütfen bekleyin..



Odalar Birliği Başkanı Kaplan Ahilik haftasını kutladı

09 Eylül 2022, 14:51 - Okunma: 266

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mehmet Salih KAPLAN Ahilik haftası ile ilgili bir açıklama yaptı.Ahilik Haftası kutlamaları ile ahilik kurumunun geleneklerini yeni nesillere aktarmak amaçlı her yıl Eylül ayında kutlandığını belirten BESOB Başkanı Mehmet Salih Kaplan Kente, önümüzdeki hafta kutlanacak ahilik kültürü ile ilgili mesaj yayınladı.

Kaplan "13. yüzyılda Anadolu'da gelişen ahilik kültürünün, kardeşlik, dostluk, hoşgörü ve insan sevgisini esas alan bir anlayışla, birlikte yaşayabilmeyi, iş ve meslek sahibi olabilmenin zeminini sağlamıştır. 
Çalışma hayatının yanı sıra sosyal hayatın gelişmesine de katkı sağlamış olan Ahilik kültür ve felsefesinde, toplumun refahı ve sosyal sorumluluk, önemli ve öncelikli bir ilke olarak kabul edilmiş ve bu anlamda Toplumsal yaşamın ortak paydaşı olan insanı esas alan anlayışla, yararlı bir nesil yetiştirmek için iyiyi, doğruyu ve güzel ahlakı öğreten ve bu anlamda yardımlaşma ve dayanışma kültürünü geliştiren Ahilik kurumu, aynı zamanda sahip olduğu ilkeleri ile her alanda toplumsal uzlaşmayı amaçlamıştır.Günümüzde gelinen noktada, ahilik sisteminden daha fazla faydalanılması, toplumsal yaşam açısından olumlu sonuçları olacaktır. "

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=