Lütfen bekleyin..



Vali Canalp müjdeyi verdi, Batman’a Gıda İhtisas OSB kuruluyor

07 Eylül 2022, 17:11 - Okunma: 295

Vali Ekrem Canalp, İlimiz merkeze bağlı Binatlı Köyünde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen fıstık hasadı etkinliğine katıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın ve Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş’in açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik Vali Ekrem Canalp’ın selamlama konuşmasıyla devam etti. Konuşmasın tarım sektörünün tüm dünyada stratejik

bir konuma geldiğini ifade eden Vali Canalp, eskiden diğer sektörlerdeki ürünlerin fiyatları yüksek iken bugün geldiğimiz noktada tarım ürünlerinin fiyatlarında yükseliş olduğunu belirtti. 

 ‘REKOLTEDE YÜZDE 25'LİK BİR DÜŞÜŞ BEKLİYORUZ’

Bu sene fıstık rekoltesinde nispi bir düşüşün beklendiğini ifade eden Vali Canalp, “Özellikle son dönemlerdeki soğuklardan dolayı düşüş yaşandı. Geçen seneye göre rekoltede yüzde 25'lik bir düşüş bekliyoruz, ama fiyatlarda da yüzde 100'ün üzerinde artış bekliyoruz. Çiftçilerimize destek verirken, eğitilmelerini de sağlamamız gerekiyor. İlaçlama konusunda yeni teknoloji ve metotları bilmeli, sulama konusunda yeni alanlar açmalıyız, Çiftçilere yönelik yapacağımız en büyük hizmetlerden biri sanayi alanıdır. Batman’da 50-60 bin kişinin daha istihdamını sağlayacak yeni sanayilere ihtiyaç var.

Aksi halde uzun vadede işçiliği bitirmek mümkün olmayacaktır. Kuracağımız sanayi alanlarından biri de Gıda İhtisas OSB olmalıdır. Çiftçinin ürettiği ürünü hammadde olarak değil de yüksek katma değerli ürüne yani nihai ürüne dönüştürmek gerekir” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=