Lütfen bekleyin..



25 uzman çiftçiye hibe ödemeleri yapıldı

07 Eylül 2022, 16:52 - Okunma: 218

Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesine başvuran 35 Uzman Çiftçinin Hayvansal ve Bitkisel Üretime yönelik projelerinin tamamı Bakanlık tarafından Hibe programını kapsamında kabul edildi. Hibe programında 25 yatırımcı İl Müdürlüğü ile Hibe Sözleşmesi imzaladı. Projelerini tamamlayan yatırımcıların Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hibe ödemeleri hesaplarına yatırılmaya başlandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın; "Bakanlığımızca yürütülen Uzman Eller Projesi kapsamında; 2022-2024 yılları arasında, kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezunların mahallinde uygulayacağı projelere 100 bin TL'ye kadar hibe desteği verilmiştir. Bilgisini, uzmanlığını kırsalla buluşturmak isteyen üniversite mezunu genç kardeşlerimiz iş ve işlemlerini tamamlayıp toplamda 2 milyon 500 bin TL hibe almaya hak kazanmıştır. Bu genç kardeşlerimin üniversitelerden aldıkları eğitimle projelerini uygulayacakları köylerde birer örnek çiftçi olacakları düşüncesindeyim." dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=