Lütfen bekleyin..



Vali Canalp; “Önceliğimiz İş ve İstihdam olacak”

23 Ağustos 2022, 15:49 - Okunma: 368

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, kentteki yerel ve ulusal basın mensupları ile Valilik konağında gerçekleştirilen kahvaltıda bir araya geldi. Programa belediye Başkan Yardımcıları Metin Gürbüz, Fevzi Bakır, Muzaffer Özkan, Adnan Yörük ile kentte görev yapan basın mensupları katıldı.

BATMAN ÇAYI KENARINA OSB KURULUYOR

Göreve geldiği günden bu yana Batman’ın sorunlarına yoğunlaştığını ifade eden ve sık sık mahalle ziyaretlerine ağırlık verdiğini belirten Vali Canalp vatandaşların kendisine iletilen taleplerin başında iş talebi olduğunu dile getirdi. Vali Canalp konuşmasında “Sokakta karşılaştığımız Batmanlıların en çok sordukları şey işsizliktir. Batmanlılar bizden iş talebinde bulunuyor. O yüzden önceliğimiz istihdam. Batman'da istihdama yönelik ne kadar imkân varsa o imkânları sonuna kadar kullanma kararındayız. Bu kente bu OSB yetmiyor. Batman için şuan alternatifli olan 3 tane yeni OSB alanıyla ilgili geçen hafta Sanayi Bakanlığımızda ön görüşme yaptım.

Kozluk yolunda, Batman çayı boyunca ve şehirden 20 kilometre uzaklıkta 6.100 dönümlük organize sanayi sitesi kurma hedefimiz var. Bu bölgenin en büyük sanayi sitelerinden biri niteliği taşıyacak.” dedi.
Toplantıda gazetecileri dinleyen Vali Canalp’e Batman Basın Derneği Başkanı Cebrail Uyanık basın mensuplarının sorunlarını ve sıkıntılarını gündeme getirterek durumu Vali Canalp’e anlattı. 

BATMAN’A YENİ İMAR ALANI 

Konuşmasının devamında yeni imar alanlarını da değinen Vali Canalp, “Şuanda 480 bin nüfusumuz var. Batman’ın Havaalanı hariç olmak üzere Batmanı çepeçevre kuşatan ve Batman’ın nüfusu 850 bin olsa dahi bu nüfusu karşılayabilecek bir imar çalışmamız var. 850 bin nüfusu planlı bir şekilde, organize bir şekilde, planlı alanlarda yaşayacak şekilde ortaya koymuş olduğumuz bir imar çalışmamız vardır. Bu bize kentin planlı bir şekilde büyümesini sağlayacaktır” diye konuştu.
Belediye’nin 11 parsel arsa satışına ilişkin de konuşan Vali Canalp, ‘Daha önce Belediye yönetimi 50 parsel arsa satmış. Bundan niye söz edilmiyor. Tüm belediyelerin yaptığı bir durumdur bu, normal bir şey’ dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=