Lütfen bekleyin..



Tiryaki’den Hasta tutuklular için kanun teklifi

22 Ağustos 2022, 21:33 - Okunma: 279

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ruştu Tiryaki TBMM’ye 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi sundu. Tiryaki kanun teklifinde “Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan Ceza İnfaz Kurumları istatistiklerine göre, cezaevlerinde 283 bini hükümlü, 38 bin 738’i tutuklu olmak üzere kapalı ve açık cezaevlerinde

 toplam 322 bin 187 tutuklu ve hükümlü yer almaktadır. İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) verilerine göre Türkiye cezaevlerinde 657’si ağır bin 517 hasta mahpus bulunmaktadır. Şüpheli ölümlerle birlikte sadece bu yılın ilk sekiz ayında 45 mahpus yaşamını yitirmiştir.
Uluslararası mevzuatlar, özgürlüğünden yoksun bırakılan kişilerin yaşam hakkı konusunda devletlere pozitif yükümlülükler yüklemektedir. Devletler, özgürlüğünden yoksun bırakılmış kişilerin sağlığa erişim ve yaşam hakkı konusunda kapatılmamış olan kişilerle eşit şartlarda bulunmasını sağlamakla yükümlüdür ve sözleşmeler, Anayasanın 90. Maddesi ile garanti altına alınmıştır.”dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=