Lütfen bekleyin..



Emekliler hizmette öncelik istiyor

16 Ağustos 2022, 16:55 - Okunma: 368

Nüfusun giderek yaşlanması karşısında her hizmet alanında yaşlı nüfusumuza öncelik tanınması gerektiğini söyleyen Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen; dünyada da yaşlıları ekonomik, sosyal ve hukuksal haklardan daha geniş bir şekilde yararlanması için devletlerin desteklerinin arttığı söyledi. Ülkemiz için de yaşlılarımıza sunulan hizmet ağının genişletilmesini ve

 öncelik tanınmasını talep eden Ekmen; hastanelerde yaşlıların sıra beklememesi, ulaşımda ücretsiz yararlanılması gibi hizmet alanlarının genişletilmesini istedi. Yaşlı bir insanın gençlerin arkasında sıra beklememesi gerektiğini söyleyen Ekmen; “örneğin bir emekli bankaya gittiğinde sıra alırken yaşına bakılmalı ve ilk sıra verilmelidir. 65 yaşlılarımız, her türlü hizmet almasında, sıra beklememelidir. Hizmet sunumlarında teknolojiden de yararlanarak, 65 yaşında olanlar sıra beklememesi için mevzuatta  da değişikliklerin yapılmasını gerektiğini söyledi. Yaşlılarımıza saygı ve sevginin esirgenmemesi gerektiğini söyleyen Ekmen; “Yaşlısı mutlu ve huzurlu bir ülkede yaşamak istiyoruz” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=