Lütfen bekleyin..



HDP husumetli aileleri barıştırdı

11 Ağustos 2022, 16:19 - Okunma: 479

Erdoğu ve Adıyaman aileleri arasında yaklaşık 3 ay önce meydana gelen ve bir kişinin yaşamını yitirdiği olaylar ve sonrasında yaşanan husumet HDP Batman il başkanlığı tarafından verilen barış yemeğiyle sona erdi.Rezidans düğün salonunda gerçekleşen barış yemeğine husumetli aileler ile HDP İl Eş BaşkanlarıHürriyet Kaytar ve Hüseyin Sarik,İl yönetimi, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran,

 HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, İHD ve STK üyeleri katıldı. HDP öncülüğünde gerçekleştirilen Barış Yemeği HDP milletvekili ve il eş başkanlarının tüm masalardaki konukları tek tek selamlamasının ardından başladı.
MİLLETVEKİLİ TİRYAKİ İKİ AİLEYE TEŞEKKÜR ETTİ 
Eş Genel Başkan Yardımcısı Tiryaki, barışta emeği geçenlere teşekkür ederek bu husumetin son olmasını ve barışın halkımız arasında kalıcı olarak tesis edilmesi temennilerini dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından husumetli aileler Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek tokalaşıp barıştı. Aile üyeleri adına söz alan İbrahim Adıyaman ve Mele Abdülsamet ise barışta emeği geçen başta HDP olmak üzere herkese teşekkür ederek sözlerini noktaladı.


 Daha sonra konuşan HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç ise Kürtler arasındaki ittifakın sağlanması ve kendi kavgaların bitmesi gerektiğini belirtti. Murat Sarısaç'ın sözlerinin ardından husumetli aileler Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek tokalaşıp barıştı. Aile üyeleri adına söz alan İbrahim Adıyaman ve Mele Abdülsamet ise barışta emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=