Lütfen bekleyin..



HDP; “Şengal’li Ezidiler için geri dönüş imkanı sağlanmalı”

03 Ağustos 2022, 15:54 - Okunma: 302

HDP Batman İl Başkanlığı İŞİD’e bağlı çeteler tarafından katledilen ezidi Kürtlerin anması için parti binası önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Milletvekilleri Feleknaz Uca, Ayşe Acar Başaran, İç işleri bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Belediye eş başkanı Songül Kokrmaz, HDP İl eş başkanları Hürriyet Kaytar, Hüseyin Sarik, DBP PM üyesi Nurten Üzümcü ve partililer katıldı.

Açıklamada 3 Ağustos 2014’te IŞİD’e bağlı çetelerin, Şengal’de aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da olduğu 5 binden fazla Êzidî Kürdü katlediliği,.Binlercesinin rehin alındığı ve 200 bine yakın insanın yerinden edildiğine dikkat çekilerek Milletvekili Başaran şunları söyledi. 
“IŞİD saldırısından büyük hasar gören Şengal’de insani yaşam koşullarının oluşturulması, yerinden-yurdundan ayrı bırakılmış Şengalli Êzidîlerin geri dönüş imkanlarının yaratılması ve güvenlik endişelerinin giderilmesi ilk yapılması gerekenler arasındadır.Soykırımın üçüncü yılında IŞİD tarafından hunharca katledilen Êzidîleri saygı ile anıyoruz.” Denildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=