Lütfen bekleyin..



Batman'da Mayın Kurbanlarına hüzünlü anma

02 Ağustos 2022, 16:17 - Okunma: 387

Batman'a bağlı Meymuniyê köyünde 1 Ağustos 2010 tarihinde mayın patlaması sonucu yaşamlarını yitiren Salih Özdemir, Sıdık Özdemir, Sadi Özdemir ve Sedat Özevin, vefatlarının 12. yıldönümünde mezarları başında anıldı. Anmaya Özdemir ve Özevin aileleri, Batman Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Batman Belediyesi eski Eşbaşkanı Sabri Özdemir, Belediye Eşbaşkanı Songül Korkmaz,

Batman Barosu başkanı ve heyeti,  İHD Batman Şubesi, HDP İl Eşbaşkanları Hürriyet Kaytar ve Hüseyin Sarik, Barış Anneleri İnisiyatifi, PAK Batman İl Başkanlığı ve çok sayıda vatandaş katıldı.  
ÖZDEMİR TEŞEKKÜR ETTİ
Kitle ilk olarak Batman Asri Mezarlığı'nda bulunan Sedat Özevin'in mezarını ziyaret etti. Mezarlığa karanfiller bırakan kitle duaların ardından ayrıldı. Kitle buradan daha sonra Salih, Sıdık ve Sadi Özdemir kardeşlerinin mezarlarının bulunduğu Meymuniyê köy mezarlığına gitti. Burada da mezarlıklara karanfiller bırakan kitle dualar ettiler.  Mezarlıkta İHD’nin yaptığı açıklama sonrasında söz alan Sabri Özdemir ‘Acımız azalmadı. İlk günkü tazeliğini koruyor. Şehadet yıldönümlerinde bizleri yalnız bırakmayan herkese ailemiz adına teşekkür ediyoruz’ açıklamalarında bulundu.

İHD “BARIŞ VE MÜZAKERE SÜRECİNE GİRİLMELİ”

Mezarda anma programına katılan İHD Batman Şubesi yaptığı açıklamada “Ölüm ve öldürülmelerin yaşanmaması için yıllardır sürdürülen bu savaşın bir an önce son bulması, barış ve müzakere sürecine tekrar geri dönülmesi ve insani değerler taşıyan herkesi bu savaşın karşısında durmaya davet ediyor, yoldaşlarımızın anıları önünde saygı ile eğiliyoruz.” Denildi. 

PAK KARANFİLLERLE ANDI

PAK Batmanda bir heyetle, 1 Ağustos 2010'da mayın patlaması sonucu yaşamlarını yitiren insan hakları savunucuları Sedat Özevin ile Salih, Sıdık ve Sadi Özdemir'i 12. ölüm yıl dönümünde mezarları başında andı.Okunan dualar ardından yaşamını yitirenler için mezara güller bırakıldı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=