Lütfen bekleyin..



Siirt-Batman Karayolu çözüme kavuşuyor

27 Ağustos 2017, 17:57 - Okunma: 1256

Milletvekili Hamidi ve Siirt Milletvekili Aktay’ın girişimleriyle Siirt-Batman Karayolu çözüme kavuşuyor.Batman Milletvekili Ataullah Hamidi ile Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay bir araya gelerek, iki ilin ortak sorunu olan Siirt-Batman Karayolu ile ilgili son gelişmeleri ve yapılan çalışmaları ele aldı. Birlikte Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ile görüşen ikili, uzun zamandır gündemden düşmeyen bu yolun en kısa zamanda tamamlanması konusunda gereken işlemlerin yürütülmekte olduğunun bilgisini teyit ettiler.

KISA SÜREDE TAMAMLANACAK
Meclis’te bir araya gelen Hamidi ve Aktay, yaptıkları girişimleri değerlendirerek, trafik güvenliği açısından önem arz eden bu yolun tamamlanması amacıyla Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve diğer yetkililer nezdinde girişimlerine hız verecek. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’la yapılan görüşmeler neticesinde 2017 yatırım programına alınan Siirt-Batman Karayolunun tamamlanması hususunda çalışmaların hızlandırılması için yetkililere talimat verildiği ve bu yolun otoyol standardında sıcak asfaltla kaplanacağı kaydedildi.
‘KONFORLU BİR YOL OLACAK’
Siirt-Batman karayolunun Batman ve Siirt’in ekonomisini doğrudan etkilediğini kaydeden Hamidi ve Aktay, Siirt-Batman karayolunun her iki komşu il için hayati öneme sahip olduğunu, uzun zamandır tamamlanmasının kendilerini olduğu kadar, vatandaşları da üzdüğünü, bölünmüş yol çalışmalarının tamamlanmasıyla Siirt-Batman arasındaki ticaretin güçleneceğini, trafik güvenliğinin sağlanacağını, yaşanan trafik kazalarının önleneceğini, bu yüzden de halkla birlikte bu yolun hizmete açılmasını beklediklerini ifade ettiler. Hamidi ve Aktay yapıkları açıklamada, "Vatandaşlarımıza eziyet veren bu yolun bir an önce bitirilmesini bekliyoruz. Bunun için bir araya gelerek Bakanlıklar nezdinden yaptığımız temasları değerlendirdik. İnşallah Batman ve Siirt halkımıza konforlu bir yola kavuşturacağız." dediler.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=