Lütfen bekleyin..



DBP Batman'da örgütleniyor

25 Temmuz 2022, 01:44 - Okunma: 984

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman atama komisyonu, gazetemizi ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. DBP Parti Meclisi Üzümcü beraberinde Atama komisyonunda yer alan HDP Yönetim kurulu üyesi Hasan Alptekin, Osman Beyaz, HDP Gençlik meclisi üyesi Adnan Vural'la birlikte gazetemizi ziyaret etti. Gazete sahibimiz Nimet Dal ile görüşen Üzümcü Batman'da

kısa sürede örgütlenerek parti olarak çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Daha önce HDP PM üyeliğinin yanısıra Belediye meclis üyeliği ve başkan vekilliği görevlerinde de bulunan Üzümcü önümüzdeki günlerde 9 kişilik atama kongresi belirleneceğini söyledi. Komisyon başta STK'lar olmak üzere, basın kuruluşları ve mahallelerde çalışmalarını sürdürüyor. Kamuoyunun görüşünü alıyor. DBP'nin hem seçim yeterliliği hemde seçime katılmasında bir engel bulunmuyor.     

ATAMA KOMİSYONU ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR 

DBP’nin 27 Şubat’ta yapmış olduğu genel kongrenin ardından Türkiye’nin birçok il, ilçe ve beldelerinde teşkilatlarını kurdurma kararı aldığını hatırlatan DBP PM üyesi Nurten Üzümcü, ileriki günlerde oluşacak atama yönetimiyle birlikte DBP olarak kongreye gideceklerini belirtti.

Üzümcü DBP’nin bir seçim partisinden ziyade daha çok bölgesel sorunlara cevap olma noktasında kendisini örgütleyip eğittiğini ve toplumun Kürdi ittifaklar birliğini sağlama ve ulusal bütünlüğü sağlama misyonunu yüklendiğini belirtti. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
Gelecek Partisi Batman İl Başkanlığı’na Abdulkerim Akgül atandı. Gelecek Pa..
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 21 Mayıs 2023 tarihin..
81 ilde olduğu gibi Batman’da da gündem 14 Mayıs 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ..
AK Parti Batman Milletvekili adayı Ferhat Nasıroğlu köy ziyaretlerine devam..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekre..
Batman'da CHP 1. Sıra Milletvekili adayı Hüseyin Yaşar, seçim çalışmala..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=