Lütfen bekleyin..



Tekstil’de çalışan sayısı 42 bin oldu

21 Temmuz 2022, 20:45 - Okunma: 383

Batman'da önemli bir ticaret hacmine sahip olan ve Batman'a ciddi bir istihdam sağlayan Tekstil sektöründe çalışan sayısının yeni açılan işletmelerle birlikte 42 bine yükseldiği açıklandı. Kentte her iki kişiden biri Tekstil çalışanı SSK'lı olurken, bunun Batman'lı gençlerin istihdam edilmesinde büyük katkısı oldu. Batman'da 300'ün üzerinde tekstil fabrikası olurken

, Organize Sanayi bölgesinde de yeni parsellerde üretime başlayacak olan yeni fabrikalarla birlikte bu sayı yeni yılda 50 bin olabilir. 72 Parsel'de yer alan bazı Tekstil fabrikalarının üretime başlamak için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyorlar.

Batman'a her ay 300 Milyon TL civarında işçi maaşları, servis, yemek ve diğer kalemlerde girdi sağlayan tekstil sektörü Batman için oldukça önemli ve hayati derecede katkı sağlıyor.   

Batman Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği (TEKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali ÖZTÜRK 300'ü aşan yatırımcıyla Batman'a hizmetlerinin devam ettiğini belirterek kentin lokomotifi olan Tekstil sektörünün yaşanan küresel krize rağmen ayakta kalabildiğini açıklayarak Hükümetten tekstil sektörüne daha fazla destek beklediklerini belirtti. 

Öztürk maliyet artışları, enerji zamları her geçen gün artmaya devam etmesinin yanı sıra asgari ücrette yaşanan artışın, tekstil müşterisinin farklı pazarlara yönelmesine sebep olacağına ayrıca tüm bu sorunların yanı sıra İŞKUR desteklerinin de zorlaşmasının işverenlerin üretime devam etmekte daha da zorlanacağına vurgu yaptı. 

Öztürk  “Ülkemizde yaşanan ekonomik sorunlar neticesinde üretim maliyetleri artmaktadır bundan dolayı global bir pazar olan tekstil sektöründe yurtdışı müşterileri yeni pazarlara yönelmektedir. Buda cddi sıkıntılara neden olacaktır. Bu sektöre hepimiz sahip çıkmalıyız.”dedi. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=