Lütfen bekleyin..



Batman Diyarbakır Karayolu Köprü ve yol ihalesi yapılıyor

20 Temmuz 2022, 19:08 - Okunma: 516

Batman Diyarbakır yolu çıkışı köprü mevkiinden 7.5 KM’lik duble yol için ihale bugün elektronik ortamda yapılacak. İhaleye bir çok firma teklif verdi. Projeyle 7.5 Km’lik yol duble yol ve 1 köprü yapımı gerçekleşecek. İhalenin sonuçlanmasından sonra ihaleyi kazanan firma çalışmalarına başlayacak. Batman Valisi Ekrem Canalp önceki hafta köprü ve yolda incelemede bulunarak kısa sürede ihaleye çıkacağı bilgisini basın mensuplarıyla paylaşmıştı.

Sık sık trafik kazalarının yaşanması nedeniyle ismi ölüm yoluna çıkan Diyarbakır yolunun duble yol olması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

KARAYOLUNUN 3,7 MİLYONLUK PROJESİ VAR

Öte yandan İl koordinasyon toplantısına katılan Diyarbakır Karayolları 9. Bölge Müdürü Savaş Bayındır, Batman’a 10 projenin olduğunu belirterek proje maliyetinin ise 1 milyar 414 milyon olduğunu kaydetti. Bayındır, “9. Karayolları bölge müdürlüğü olarak Batman’da 10 projemiz var. Toplam proje bedelimiz 3 milyar 697 milyon olup, önceki yılda harcama bedeli 1 milyar 414 milyondur. 2022 yılı ödeneğimiz 72 milyon 882 bindir. Dönem sonuna kadar yapılan harcama 19 milyon 532 bindir.

Toplam 4 bin 860 kilometre yol ağımız var. Batman ilimiz de toplam 411 kilometre yol ağımız var. 2003 yılı öncesi 15 kilometre olan bölünmüş yol, bugün itibariyle 147 buçuk kilometre daha artırılarak 162 buçuk kilometreye çıkarılmıştır. Batman’da 1 projemiz tamamlanırken 9 projemiz ise devam etmektedir” diye konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=