Lütfen bekleyin..



AFAD sınavında torpil iddiası

20 Temmuz 2022, 19:01 - Okunma: 300

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, AFAD bünyesinde yapılan sınavlarda torpil iddialarına yönelik soru önergesi verdi.Başaran TBMM'ye verdiği önergede "AFAD’da torpil iddialarına dair verdiğimiz bu önergenin ardından tarafımıza yeni bilgiler ulaşmıştır. Bu bilgilere göre Bünyamin Batmanlı isimli AFAD gönüllüsü, Kastamonu'daki sel felaketinde gönüllü görev alanlardan biridir.

Erzurum'da uygulamalı sınavda tam puanla birinci olan Batmanlı, mükakatta verilen düşük puan ile ataması engellenmiştir. İlk aşama puanı 79.91 olan Bünyamin Batmanlı uygulamalı parkur sınavından 100 tam puan almış, ancak sözlü mülakatta kendisine verilen 61.80 puanla ataması engellenmiştir. Bu bağlamda; AFAD’ın görevde yükselme sınavı sonuçlarında torpil yapıldığına dair iddialar doğru mudur? AFAD’ın resmi sitesinde yayınlanan listelere göre sınavlarda birinci olan veya yüksek not alan çoğu kişinin sözlü mülakattan çok düşük puanlar alması tesadüf müdür? AFAD’ın resmi sitesinde yayınlanan listelere göre sınavlarda düşük not alan çoğu kişinin sözlü mülakattan çok yüksek puanlar alması tesadüf müdür? 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=