Lütfen bekleyin..



Mustafa Öztürk Barış Elçisi Oldu, Husumetli Aileler Barıştı

17 Temmuz 2022, 17:16 - Okunma: 1298

İlimiz Beşiri ilçesine bağlı Yontukyazı (Cinasker) Köyünde geçtiğimiz hafta 7 aile arasında çıkan kavgada 5’i ağır 54 kişinin yaralanmasıyla oluşan husumet, Kavgadan bu yana iki taraf arasında adeta mekik dokuyan müzakereler yapan Beşiri eski Belediye Başkanı ve alıkan aşireti kanaat önderlerinden Mustafa Öztürk, İş adamı Mehmet Şah Duman,Molla Alameddin Konak, Din götevlileri ile kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla sonlandırıldı.

7 aile arasında oluşan husumeti sonlandırma için Beşiri eski Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, Beşiri Kaymakamı Mahmut Şener ve Batman İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın ile bir araya gelerek husumetli tarafların barıştırılması için devreye girdi. Kanaat önderleriyle birlikte husumetli ailelerle görüşen eski Belediye Başkanı Öztürk, Kaymakam Şener ve Albay Taşkın, husumetin sonlandırılması için yoğun uğraş gösterdi. Yoğun uğraşlar sonrası kavgadan 9 gün sonra barışmayı kabul eden taraflar için barış töreni düzenlendi. Yontukyazı Köyü'nde bulunan taziye evinde düzenlenen barış törenine Beşiri Kaymakamı Şener, Batman İl Jandarma Komutanı Taşkın, Beşiri eski Belediye Başkanı Öztürk, kanaat önderleri, din adamları ve husumetli taraflar katıldı. Taraflar daha sonra okunan duaların ardından Kuran-ı Kerim’in altından geçerek barıştırıldı. 

“BARIŞ ORTAMININ SAĞLANMASI HEPİMİZİ MEMNUN ETMİŞTİR”

Barış sonrası açıklamalarda bulunan Beşiri eski Belediye Başkanı Öztürk, “Barış ortamının sağlanmış olması adına çok mutluyum. Yaşanan olaydan dolayı bayramı dahi yaşayamadık. 8-9 gündür Alikan Aşireti ve dostlarımızla birlikte barış ortamının sağlanması için çaba gösterdik. Başta Alay komutanımız, kaymakamımız ve kolluk kuvvetlerimiz barış ortamının sağlanmasına yoğun emekleri oldu. Barış ortamının sağlanmasından sonra huzursuzluk çıkaranları gerekirse evlerini başka yere götürmeleri yönünde kararlar alınacak. Bu konu tüm aşiretin ortak kararıdır. Mutlu ve umutluyuz bu ortamdan. Tekrardan böyle olayların yaşanmamasını ümit ediyor ve yaşanmaması için da çabalayacağız. Tüm tarafların da bu konuda bağlı olacağına iniyoruz. Bu anlamsız kavgalar çağımızla uyuşmuyor. Bu tür tatsız hadiselerin bu memlekette bir daha yaşanmaması temennisi ile barışın tüm akrabalarımıza ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=