Lütfen bekleyin..



6 yılda 500 yataklı hastane inşaatına başlanamadı!

07 Temmuz 2022, 15:28 - Okunma: 418

2017 yılında kararı alınan 500 yataklı hastane inşaatı halen başlamazken, yeniden ihaleye çıkması ve diğer prosedürler nedeniyle 500 yataklı hastanenin yapımı adeta yılan hikayesine dönmüş durumda. 2017 yılında 200 yatak kapasiteli olarak kararı alınan yeni hastane döneminde milletvekili Ataullah Hamidi’nin girişimleriyle arsa payı yükseltilerek 500 yataklı olarak yapılacağı kamuoyuna açıklanmıştı.

2017 YILINDA GÜNDEME GELMİŞTİ
 Ancak aradan geçen 6 yıla rağmen bu yıl projesi onaylanmasına ve ihale yapılmasına rağmen yinede inşaata başlanamadı. Geçtiğimiz aylarda Bingöl’lü bir firmanın kazandığı 500 yataklı hastane projesinin artan maliyetler nedeniyle bu firmada tasfiye kararı alarak yapımında vazgeçmişti. Yeniden ihale süreci Mütahitlerin KİK itirazları ve diğer yasal prosedürler nedeniyle 1 yıl daha uzayacak olan 500 Yataklı hastane yapımı tepkilere neden olurken, 2017 yılında kararı alınan bir çok çevre il ve ilçelerin hastaneleri bitme aşamasına gelmiş durumdadır. 6 yıla aşkındır hastane inşaatında bir türlü temel kazılmazken, geçen her yıl Batman’ın sağlıkta kaybı oluyor. Çevre il ve ilçelerden de hastaların geldiği Batman’da mevcut hastaneler fiziki kapasite olarak yetersiz olurken, Vatandaşlar 500 yataklı hastane yapımının hızlanması için yetkililere çağrıda bulundular.   

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=