Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi Enerji Zirvesi’22 başladı

30 Haziran 2022, 22:14 - Okunma: 373

Bölgenin enerji üssü olma yolundaki çalışmalarına hızla devam eden Batman Üniversitesi ev sahipliğinde Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Batman Enerji Zirvesi’22 başladı.Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü Konferans Salonunda 30 Haziran’da başlayan ve 2 Temmuz’da sona erecek zirvenin açılış programına; Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır İl Temsilcisi – Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı,.

 Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve TOBB Maden Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan’ın yanı sıra enerji alanında uzman kişiler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.Rektör Demir: “Batman Üniversitesinde Hayata Geçirilen Projeler Gerçekçi Yaklaşımlar ve Sonuçlarla Değerlendiriliyor”

Enerji zirvesinin açılış konuşmasını yapan ve sözlerine salonda bulunan konukları selamlayarak başlayan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitenin öğrenci ve personel sayıları hakkında bilgiler verdi. Batman Üniversitesinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında 12 Kasım 2021 tarihinde enerji alanında pilot üniversite olarak seçilmesinin ardından yaptıkları çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler paylaşan Rektör Demir, üniversitenin büyük bir motivasyonla bölgenin enerji üssü olma hedefine ulaşmaya gayret edeceğini kaydetti. Batman Üniversitesinde hayata geçirilen projelerin gerçekçi yaklaşımlar ve sonuçlarla değerlendirildiğini belirten Rektör Demir, hedeflenen sonuçlara bir anda ulaşılamayacağının bilinciyle her çalışmanın titizlikle yürütüldüğünün altını çizdi.

Rektör Demir: “Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’in Üniversitemizde Yapılan Çalışmaları Yakından Takip Etmeleri Mutluluk Verici”

Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi ile imzalanan protokol çerçevesinde öğrenci ve öğretim elemanı değişim programıyla eğitim ve teknik konularında da karşılıklı iş birliklerini hayata geçirmeye devam edeceklerini söyleyen Rektör Demir, yapılan her çalışmanın çıktılarının şeffaflık ilkesi bağlamında başta üniversiteler olmak üzere talep eden tüm kurum ve kuruluşlarla paylaşılabileceğini kaydetti. Batman Üniversitesinin ileri vadedeki çalışmalarından da bahseden Rektör Demir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in üniversitemizde yapılan çalışmaları yakından takip etmesinin de mutluluk verici olduğunu belirtti.

Rektör Babanlı: “İş Birliklerinin Hayata Geçirilmesindeki Girişimlerinden Dolayı Rektör Prof. Dr. İdris Demir’e Teşekkür Ederim”

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in ardından konuşma yapan Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı, köklü bir üniversiteye sahip olduklarını ve üniversitelerinin enerji alanında ciddi tecrübelerinin olduğunu söyledi.  Batman Üniversitesiyle imzaladıkları protokol çerçevesinde önemli ortak çalışmalar yürütüleceğine inandığını belirten Rektör Babanlı, iş birliklerinin hayata geçirilmesindeki girişimleri için Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e teşekkür etti.Zirveye katılan Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır İl Temsilcisi – Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı ise enerji kaynaklarına hâkim olmanın ülkeler nezdindeki öneminden bahsetti. Türkiye’nin son yıllarda enerji konusunda önemli atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Büyükelçi Yağlı, Batman Üniversitesinin bu önemli zirveye ev sahipliği yapmasından dolayı Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’i tebrik etti

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=