Lütfen bekleyin..



Milletvekili Özdemir ve Gür basınla bir araya geldi

26 Haziran 2022, 15:39 - Okunma: 583

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti İl Başkanı Av. Akif Gür, Gençlik Kolları Başkanı Alper Yasin Aslan ve Kadın Kolları Başkanı Seval Aksoy, kentte görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek Batman’da biten, devam eden ve yapılması düşünülen projeler hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Gür 20 yıldır

Akparti iktidarında Batman’da önemli atılımlar olduğunu belirterek son 3 yılda sadece Batman OSB’de istihdam sayısının 4 binden 11 bine, Tekstilde çalışan sayısının ise 18 binden 30 binlere çıktığını belirterek 6 ayda sosyal yardımlar kapsamında Batman’da 19 bin aileye 12 milyon nakdi yardım, şartlı nakil içinse 15 milyon ödeme yapıldığını söyledi. 
500 YATAKLI HASTANE İNŞAATINDA SON DURUM  
Daha sonra konuşan Milletvekili Özdemir ise 500 yataklı Şehir Hastanesi projesinin son durumuyla ilgili konuşarak “ 2020 yılında hastane programa alındı. Ancak yaşanan yasal prosedür, mütahitlerin itirazları ve en son yaşanan fiyat artışları sonrasında yeniden işe başlanmadı. İhaleyi alan firma bu işten geri çekildi. Sağlık yatırımları alanında sürecin uzaması sadece Batman’da değil, diğer 10 ilde de süreç uzadı. Haftada bir Sağlık Bakanıyla görüşüyoruz. Bu sürecin hızlandırılması için sürekli girişimlerde bulunuyoruz, ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Şuan resmi olarak süreç hızla ilerliyor. Temenni ediyoruz ki bir ay içerisinde ihale süreci yeniden olacak. İnşallah iki ay içerisinde de ilk kazmayı vurmayı umuyoruz” dedi. 

Sözlerinin devamında Petrolspora da değinen Özdemir, şöyle konuştu : " Biz kurumlarla, valilikle, belediye ve toplum olarak tüm paydaşlarımızla Petrolsporumuza sahip çıkıyoruz. Biz bununla ilgili enerji bakanlığı ve genel müdürlükle konuştuk. Ya sponsor desteği sunulsun yada bünyesine katmalarını talep ettik. Bu süreci de takip ediyoruz. '' Uçak ve raybüs seferleri hakkında da açıklamada bulunan Özdemir, "Batman'daki uçak seferleri için yüz yüze Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ile görüştük. Yaşadığımız küresel kriz tüm sektörleri vuruyor. Özellikle yüksek petrol fiyatları ve yaşanan savaş uluslarası alandaki bir çok uçak firmasını olumsuz yönde etkiliyor. Bunun Türkiye'ye de yansıması oluyor. Biz şuan da uçak için filo ile görüşme yapıyoruz ama uçak bulamıyoruz. Sorunun çözüme yönelik çalışmalarımız sürüyor. "şeklinde konuştu. Muş Sason yolu projesi içinde ilgili bakanlıkla görüştüklerini belirten Özdemir," Çok talep edilen ve bizimde ısrarla takip ettiğimiz büyük bir proje. Bu yapımda zaman alan bir süreç. Bu süreci de bir noktada başlatamız gerekiyor. Biz 2 senedir bu projeyi bir noktaya getirdik. Bakanlık ve Genel müdürlükler nezdinde bu konunun takibini yapıyoruz. Bu güzergahın etüd projesi bitti ve teslim edildi. Şimdi de bizim isteğimiz projenin ihaleye çıkmasıdır. Bunun içinde görüşmemizi sürdürüyoruz."Dedi.
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
Gelecek Partisi Batman İl Başkanlığı’na Abdulkerim Akgül atandı. Gelecek Pa..
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 21 Mayıs 2023 tarihin..
81 ilde olduğu gibi Batman’da da gündem 14 Mayıs 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ..
AK Parti Batman Milletvekili adayı Ferhat Nasıroğlu köy ziyaretlerine devam..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekre..
Batman'da CHP 1. Sıra Milletvekili adayı Hüseyin Yaşar, seçim çalışmala..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=