Lütfen bekleyin..



İş-Kur’dan Batman’lı yatırımcı iş adamlarına ödül

25 Haziran 2022, 16:25 - Okunma: 593

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2020–2021 yıllarında yeni ve ilave yatırım yaparak istihdam sağlayan firmalara ödül verildi. Programda Gazetemiz Genel yayın yönetmenide olan İş adamı BATSO yönetim kurulu üyesi Ekrem Tüzün’de ödül aldı. Tüzün'ün ödülünü Batso Başkanı Abdulkadir Demir verdi. Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Batman Vali Yardımcısı İbrahim Güneş, "Katma değer üretmek

katma değer yaratmak ve bu memleketin ekonomisine katkıda bulunmak Bu memleketin çocuklarına iş aş demek ve ekmek sağlamak Bunu da hem Batman'da hem ülkemizin diğer illerinde büyük oranda sağlamış bulunmaktayız. Batman'ın özel bir durumu var.  Batman, gece gündüz demeden emeği için, ekmeği için çalışan emektar insanların memleketi. Bu sebepten dolayı da sizlerle gurur duyuyorum" dedi.  İŞKUR Müdürü Besim Eviz, Batman'ın son 10 yılda ihracatta ciddi hamleler yapan bir İl olduğunu söyledi. "Son on yıldır Batman, dinamik girişimci ve kucaklayıcı ruhuyla yeni yatırımlarda, sanayileşmede, üretimde, istihdamda ve dolaylı/doğrudan ihracatta ciddi hamleler yapan bir ilimizdir. '' diyen Eviz, şöyle konuştu : " Özellikle ilimizde Tekstil sektöründe, gıda sektöründe, perakende ve marketler sektöründe il içi veya il dışı yüzlerce yatırımcımızı görmemiz mümkündür.

Yine sağlıkta, inşaat ve kimya sektörlerinde yatırımlarıyla göz dolduran, Batmanda binlerce vatandaşımıza iş/aş kapısı olan, sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle “dört temel hedefimiz olan yatırım, üretim, istihdam ve ihracat” alanlarında Batman, hem ülkemize hem de bölgemize ciddi yatırımlar kazandıran bir yıldız kentimizdir. Dolayısıyla sosyal anlamda artık göç veren değil, göç alan bir konuma gelmiştir. Huzur kenti olmuştur. Bunun kıymetini bilelim. Devletimizin yürürlüğe koyduğu 6.bölge teşvikleri, bir kamu istihdam kurumu olan İŞKUR'un nitelikli işgücü için sağladığı ciddi imkanlar ve işverenlerimizin yürekleriyle ortaya koydukları girişimcilik performansları, burada alkışlamaya değer bir Güç birliğini vurgulamak istiyorum.  Eviz, Kamu markası değeri olan Batman İŞKUR'un girişimleriyle kamu ve özel güç birliği, sayesinde  Batmanın  işsizlikle mücadelede ve istihdamda büyük bir yere taşındığını ifade ederek binlerce genç kız erkeğin iş aş imkanına kavuştuğunu aktardı.

Programa Batman Vali Yardımcısı İbrahim Güneş, AK Parti Batman İl Başkanı A. Akif Gür, AK Parti Genel Merkez MKYK üyeleri Şaziye Gündüz ve Murat Çiçek, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kerem Demir, Batso Başkanı Abdulkadir Demir, kurum müdürleri ile  girişimciler katıldı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=