Lütfen bekleyin..



Batman’da Yılın İlk Buğday Hasadı Başladı

20 Haziran 2022, 16:27 - Okunma: 454

Vali Ekrem Canalp, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Odası’nın işbirliğiyle buğday hasadı için düzenlenen ‘Tarla Günü’ etkinliğine katıldı. İlimiz merkeze bağlı Binatlı köyünde düzenlenen etkinliğe; AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, AK Parti İl Başkanı Akif Gür, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin AYDİŞ,

Kamu Kurum Müdürleri, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Demir, ASKON Başkanı Selman Nasıroğlu, Ziraat Odası yetkilileri, tarım danışmanları ve çiftçiler katıldı.
‘BUĞDAY ÜRETİMİ AZALSA KITLIK OLUR’
Hasat öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Canalp “Bu dünyada arz sıkıntısı yaşanan her alanda herkes bunu net bir şekilde gördü, hissetti ve yaşadı. Buğday üretimi eğer dünyada %25 azalsa dünyada kıtlık olur. Belki siz bunu 6-8 ay stoklarınızla telafi edersiniz. Ama bizim çiftçilerimiz Türkiye’de en kritik olan bu sezonda hiçbir şekilde tarlaları boş bırakmadılar.

Ekilebilecek ne varsa şükürler olsun Türkiye’nin her tarafında ektik. Yeni fiyatın çiftçimizin gerçekten yüzünü güldürecek bir fiyat olması dolayısıyla önümüzdeki yıllarda da her tarafında ekileceğine işaret ediyor. Allah hayırlı ve bereketli kılsın. Allah hayırlı ve mübarek etsin inşallah ” dedi. Vali Canalp konuşmanın ardından Milletvekili Özdemir ile beraber biçerdöverle yılın ilk buğday hasadını gerçekleştirdiler. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=