Lütfen bekleyin..



Çekişmeli Boşanma Davası nedir ve Boşanma Avukatının Rolleri Nelerdir?

23 Ağustos 2017, 20:01 - Okunma: 1037

Eşlerin boşanmak istese dahi boşanmanın maddi ve manevi sonuçları üzerinde uzlaşamamaları veya bireylerden birinin boşanmak istememesi gibi durumlarda açılacak olan boşanma davasına çekişmeli boşanma davası adı verilmektedir.

Çekişmeli Boşanma Davası nedir ve Boşanma Avukatının Rolleri Nelerdir?

Çekişmeli Boşanma davası nedir?

Eşlerin boşanmak istese dahi boşanmanın maddi ve manevi sonuçları üzerinde uzlaşamamaları veya bireylerden birinin boşanmak istememesi  gibi durumlarda açılacak olan boşanma davasına çekişmeli boşanma davası adı verilmektedir.

Çekişmeli Boşanma davası, anlaşmalı boşanma davasına nazaran zor ve karmaşık bir süreci ifade etmektedirÇekişmeli boşanmalarda boşanmayı gerektiren olaylarda hangi eşin ne kadar kusuru olduğu doğru saptanabilmesi için tespit, araştırma, inceleme süreçleri, karşı dava süreci, tanıkların dinlenmesi, boşanmayı gerektiren olayın ispat edilebilmesi gibi durumlar boşanma sürecini zorlaştırmaktadır.

Çekişmeli Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Çekişmeli Boşanma davası açılabilecek görevli mahkemeler Aile Mahkemeleridir. İkamet edilen yerde Aile Mahkemesi bulunmuyorsa bireyler boşanma davasını Asliye Hukuk Mahkemesinde açabilirler. Boşanma istemiyle dava açılabilmesi için bireylerin boşanma dilekçeleri ile birlikte yetkili mahkemeye başvuru yapmaları gerekir.

Çekişmeli Boşanma davalarında önemli unsur yetkili mahkemenin doğru tespit edilebilmesidir. Davanın nasıl açılacağından çok çekişmeli boşanma davasının nasıl yürütüleceği konusu daha önemlidir. Zira çekişmeli boşanma davası bir çok karmaşık prosedürü içereceğinden dolayı davanın reddi gibi bir sonuç çıkabileceği gibi dava 4 5 sene de sürebilir. Bu nedenle uzman bir Boşanma Avukatı ile birlikte hareket edilmesi gerekmektedir.

Çekişmeli Boşanma Davalarında Boşanma Avukatının Rölü Nedir?

Boşanma Avukatı boşanma davasının en kısa sürede sonuçlanmasını sağlarken, diğer yandan boşanma sonrası yaşanabilecek hak kayıplarını engellemektedir. Çekişmeli boşanma davaları nafaka, velayet, mal , tazminat gibi hususlarda en fazla hak kaybı yaşanan boşanma davası türüdür. Boşanma Avukatı bu gibi hak kayıplarının önüne geçerek etkili bir süreç yönetimi yürütmektedirler. Bu yüzden bireylere Boşanma Avukatı ile çekişmeli boşanma davası açmaları önerilmektedir.

Kadıköy Boşanma Avukatı olarak çekişmeli boşanma davalarınızda boşanma sonrası yaşanabilecek hak kayıplarınızı ortadan kaldırıyoruz. Kadıköy Boşanma Avukatı nafaka, velayet, mal , tazminat gibi haklarınızın kaybını engellemekle birlikte boşanma davası sürecinizin en kısa sürede tamamlanmasını sağlamaktayız. Boşanma Avukatı anlamında uzman bir yardıma ihtiyacınız var ise Kadıköy Boşanma Avukatı uzman ve tecrübesi ile sizlere en iyi hizmeti sunmaktadır.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=