Lütfen bekleyin..



“Önceliğimiz Batman olmalı”

27 Mayıs 2022, 09:36 - Okunma: 403

Batman Belediyesinin iç işleri bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan eş başkanları Dr. Mehmet Demir ile Songül Korkmaz beraberinde HDP İl Başkanı Hüseyin Sarik’le birlikte gazetemizi ziyaret ettiler. Gazete sahibimiz Nimet Dal’la görüşen HDP heyeti Batman park ihalesinin iptal dilmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek konuya

duyarlılık gösteren siyasi partilere, basın mensuplarına ve Batman kamuoyuna teşekkür ettiler. “BU KENTE HEP BERABER SAHİP ÇIKALIM” Eş Başkan Dr. Mehmet Demir Gazete ziyaretinde yaptığı konuşmasında “Batman parkın maliyeti TMMOB tarafından 635 milyon olarak açıklanmıştı. Ancak 150 milyona ihale edildi. Ve 17 yıllık kira mahsuplaşmasıyla birlikte Belediyenin kasasına 67 milyon gibi bir rakam girecekti. 67 milyon üzerinde anlaştılar. TMMOB’un belirlediği fiyat 635 milyon tl’dir. Oranın sadece arsa bedeli sadece 435 milyondur. Buranın 67 milyona oldubittiye getirilmek istenmesi Batman için yazık olacaktı. Bunda hiç kimsenin vicdanı rahat olmayacaktı. İhalenin iptal edilmesini yerinde buluyoruz. Destekliyoruz. Biz bunu her zaman savunuyoruz. Bu kente hep beraber sahip çıkalım. Bize önceki kayyumdan 280 milyon borç kalmıştı. Biz devr aldığımızda 307 milyondu. Bizim yaptığımız çalışma ve ödemelerle 280 kaldı.

Yılbaşında 600 milyon olduğu söyleniyor, şu anda da 1 milyara yakın borcu olduğu söyleniyor. Belediye’ye herkes sahip çıkmalıdır. “dedi. “ÇALIŞMALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ” Songül Korkmaz ise konuşmasında “Toplumun faydasını yararını gözetmek hepimizin sorumluluğudur. Belediye eş başkanları ve il örgütümüz Belediyede olmayabiliriz. Ama bu halkın bize verdiği sorumluluk gereği Belediyedeymiş gibi çalışıyoruz. İşleri takip ediyoruz. Birinci derecede takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. Bizim bu halka karşı sorumluluğumuz var.”dedi. HDP İl eş başkanı Hüseyin Sarik ise yaptığı konuşmada seçilmiş Belediye eş başkanlarıyla birlikte ziyaretlerine devam etiklerini belirterek parti olarak seçime hazır olduklarını”Seçim protokolümüzde ittifak yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyuna duyurduk. Kimseye önceden kabul yada red gibi bir anlayışımız yok. 3. Yolu biz deniyoruz. Halkların, ötekileştirilmişlerin her iki millet ve cumhur ittifakı dışında kalan demokratik güçlerle toplumsal anlamda çalışıp seçime gireceğiz. Ortaya koyduğumuz 9 maddelik deklarasyon var. 2. Turda kim temel hak ve hürriyetlerde Kürtlerin yanından olursa ona destekte sunarız.” Dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=