Lütfen bekleyin..



Satrança Büyük İlgi

23 Ağustos 2017, 18:27 - Okunma: 1253

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bünyesinde açılan il spor merkezlerindeki yaz kurslarında, bu yıl 275 öğrenci satranç eğitimi aldı. Satranç merkezinin yanı sıra, Milli Eğitime bağlı birçok salonda verilen eğitimlere 10 yaş altı miniklerin daha çok rağbet gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, satranç sporunun insan beyninin daha çok çalışıp gelişiminde katkı sunduğunu söyledi.

"İNSANA ÖZGÜVEN VERİR"
Satranç oynayan kişilerin özgüvenlerinin arttığını belirten İl Müdürü Halil Eren; "Satranç sporu kötü alışkanlıklar edinilmesine engel olur. Planlı hareket etmeyi, süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeyi, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir. Kişiliği ve karakteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir. "Kendine güven" duygusu aşılar ve bunu geliştirir. Kendi güç ve yeteneklerini daha iyi tanıyarak, bireysel güç ve yetenekleri açığa çıkarmaya ve bireysel doğru kararlar alabilmeye yardımcı olur. Dikkatini tek konu üzerinde yoğunlaştırabilme alışkanlığı kazandırır. Diğer ders konularının daha iyi anlaşılıp kavramasına yardımcı olur. Bilimselliği ön plana alarak araştırmalar yapmaya yönlendirir. Konulara karşı şüpheci yaklaşımı benimsetir, onları ezberci zihniyetten arındırır." gibi bir çok alanda faydası vardır." diye konuştu.
"KÜÇÜK YAŞLARDA BAŞLANMALI"
Satranç oynamaya küçük yaşlarda başlanılması gerektiğini belirten İl Müdürü Halil Eren; "Satrancın yararlarını gösteren bütün maddeler, Milli Eğitimin de temel amaçlarındandır. Pozitif etkisi olan bir araç kesinlikle bir 'Eğitim Aracıdır'. Yeryüzünde başka hiçbir araç, bu kadar olumlu davranışların hepsini birden bireylere kazandıramaz. Çocuklarımızın olabildiğince küçük yaştan başlayarak 'Kişilik gelişiminde satrancın pozitif etkilerinden yararlanması amaçlanmalı, çocuklarımızın olumlu davranışlar sergilemelerini sağlamaya çalışmalı bu amaç bir  'görev' olarak benimsenmelidir." diye konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=