Lütfen bekleyin..



Hasankeyf Uluslararası Gastronomi Festivaliyle Tanıtıldı

22 Mayıs 2022, 14:00 - Okunma: 413

Tarihi kentimiz Hasankeyf’te ilk defa düzenlenen ve Türkiye'nin tanınmış aşçılarından 65 şefin katılımı ile yöresel lezzetlerin, ilçenin tarihi dokusu ve doğal güzelliklerin tanıtıldığı "1. Hasankeyf Uluslararası Turizm ve Gastronomi Festivali hafta sonu protokol üyeleri ve yoğun bir katılımla gerçekleşti. Kültür Turizm Müdürü İhsan Aslanlı ve ekibinin organize ettiği Festival’de Vali Ekrem Canalp tüm ekibi tebrik ederek

önemli bir hizmete imza attıklarını belirtti. 
FESTİVALE YOĞUN İLGİ
Festivalin açılış programına 64. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Vali Ekrem CANALP,  Milletvekili Ziver Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.


Programda bir konuşma yapan Vali Ekrem Canalp, ülkelerin tarihsel mutfaklarının turizm açısından önemine değinerek, dünyada turizmin kendisine yeni bir alan açtığını vurguladı ve Hasankeyf'in de tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri ile övünülesi bir yer olması için gastronominin ve yöresel mutfağının da konuşturulması gerektiğinin altını çizdi.
Konuşmaların ardından yöresel yemek yarışmasında dereceye girenlere ödül verilirken, Vali Camalp, il protokolü ile birlikte kent meydanında Halk Eğitim Merkezleri, ADEM ve ÇATOM kursiyerleri tarafından üretilen el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği stantları ziyaret ederek Hasankeyf’ten memnun ayrıldı.


CENGİZ İMREN KONSERİNDE BİNLER BULUŞTU
Batman’lı ünlü sanatçı Cengiz İmren tarafından Hasankeyf’te verilen Konser binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gecede sanatçı Cengiz İmren bir birinden güzel şarkılarını seslendirdi.  

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=