Lütfen bekleyin..



Tezdiğ'den Malazgirt Zaferi mesajı

23 Ağustos 2017, 18:27 - Okunma: 1157

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Tezdiğ, Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.Tezdiğ, mesajında, Milletin 26 Ağustos 1071 günü, düşman karşısında birlikte hareket ederek, bu topraklarda birlikte yaşama ruhunu Anadolu'ya taşıyarak dünya tarihine yön verdiğini kaydetti.

Tezdiğ, Mesajında şunları kaydetti;  "Sultan Alparslan komutasındaki Türk ordusunun Bizans ordusunu destansı bir şekilde mağlup ettiği şanlı zaferin yıldönümünü kutlamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bu kutlu zafer Anadolu'nun İslamlaşmasında önemli bir dönüm noktasını teşkil etmiştir. Büyük Türk milleti bu toprakları dağıtmak, parçalamak, üzerinde kanlı hesaplaşmalar yapmak için yurt tutmamıştır. Biz bu coğrafyadan gelip geçici olmadık, olmayacağız. Bu zaferle atılan Türk yurdu imzası, vurulan Türk yurdu mührü sonsuza kadar kalacaktır. Bizi bölmek, bin yıllık kardeşlik hukukumuzu yok etmek isteyen zamane Bizans uşakları bilmelidir ki; Türk milletinin karakterinin gereği can vererek vatanlaştırdığı bu topraklar bizim vatanımızdır. Malazgirt Zaferinin yıldönümünde büyük Hakanımız Sultan Alparslan'ı ve tüm şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun."

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=