Lütfen bekleyin..



Piyasada ucuz peynir kalmadı!

17 Mayıs 2022, 17:27 - Okunma: 508

Batman’da geçtiğimiz yıl 30 TL’den satılan Peynir fiyatları yaşanan artışlar nedeniyle 60 TL’yi aştı. Yaşanan artış nedeniyle vatandaşların peynire rağbeti düşerken, Alotevşo pazarında 30 yılı aşkındır peynir satan esnaflar bu yıl yaşanan artış nedeniyle işlerin durma noktasına geldiğini ifade ettiler. Bir ay öncesinde kilogram fiyatı 40 TL civarında satışa sunulan yeni mahsul peynir ürünleri şuan 60-70 liradan

alıcı buluyor. Alo Tevşo pazarında 20 yılı aşkındır Peynir, Salamura peynir, Eritilmiş koyun peyniri, Yoğurt, Pekmez, Zeytin, Kereng, gibi Organik sebze satan Kutbettin Yanık ile Kemal Oruç Batman’da yüzlerce kişiye peynir satışı gerçekleştirdiler. 
Piyasada en ucuz peynir fiyatları bile katlanarak artış gösterirken, Artan maliyetler yüzünden peynirin yanı sıra tüm ürünlerde fiyat artışı olduğunu kaydeden peynirci esnafları daha önce 30-40 lira bandında seyreden peynir fiyatlarının süt ve süt ürünlerine gelen zamlarla birlikte her geçen gün arttığına dikkat çektiler.
 Alo Tevşo halk pazarı esnaflarından Kemal Oruç ile Kutbettin Yanık peynir fiyatlarının son günlerde inanılmaz bir şekilde yükseldiğini kaydederek “Peynire gelen yüksek fiyat artışlarına rağmen milletimiz mağdur olmasın ve peynir ihtiyacını sağlasın diye vatandaşlara uygun fiyattan peynir vermeye devam ediyoruz. Gönül isterdiki daha uygun fiyatlara satalım. Ancak bizede kırsal köylerden yüksek fiyata geliyor. Ancak bu şekilde ne zamana kadar devam edebiliriz bilmiyorum. Tezgahımda şuan 40 TL’den 60-70 TL’ye kadar peynir mevcut.”dediler.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=