Lütfen bekleyin..



Çay ve Kahvenin ne tadı, nede hatırı kaldı

17 Mayıs 2022, 17:26 - Okunma: 540

Batman Kahveciler Odası Başkanı Seyfettin Göner yaptığı açıklamada Çaykur2un çaya ortalama yüzde 43.71 oranında zam yapması nedeniyle çayhane sahiplerinin zor duruma düştüğünü belirtti. Başkan Göner “Çayın yanı sıra toz ve küp şeker fiyatlarınada yüzde 20 zam geldi. Zamların ardı arkası gelmiyor. Önümüzde yaz ayının gelmesiyle elektriğe gelen ve gelecek zamlar kahveci,

Kıraathaneci ve internetçi esnafımızı iflasın eşiğine götürdü. Böyle giderse hepimiz kepenk kapatmak zorunda kalacağız. Çay 46 TL’den 85 TL2ye, Şeker 12 TL’den 23 TL’ye Tüp elektrik ve doğalgaza yüksek oranda zam geldi. Esnafımızın yaşadığı ekonomik kriz bir hayli büyümektedir. Bu konuda yetkililerin en kısa zamanda bu duruma dur demesini bekliyoruz. Esnafımızın bu zamlarla mücadele etmesi için gerekli önlemler alınmalıdır. Devletimizden tüketme olduğumuz Çay, Şeker, Tüp, Elektrik ve Doğalgaz’a özel bir indirim uygulaması talebimizdir. Eğer bir önlem alınmazsa ne çayın nede kahvenin hatırı kalır.”dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=