Lütfen bekleyin..



Ana dil eğitimi önündeki engeller kaldırılmalı’

15 Mayıs 2022, 14:43 - Okunma: 468

Batman Kürt Dil Platformu, 15 Mayıs Kürtçe Dil Bayramı münasebetiyle açıklama yaptı. Platformdan yapılan açıklama şöyle “Dil hakkı, yaşam hakkı kutsaldır. Hiç kimsenin bir başkasının dilini yasaklamaya hakkı bulunmamaktadır. Ancak günümüzde pek çok dil yok olma/edilme tehlikesiyle karşı karşıya bulmaktadır. Yeryüzüne insanlığın ortak kültürel zenginliğinin birer parçası olan dilleri tehlikeli gören

egemen ülkelerin  yasakçı zihniyeti nedeniyle Yok edilmek durumu ile karşı karşıya olan dillerden biride Kürtçedir. Kürtler İlkokuldan üniversiteye kadar Kürtçeden eğitim istiyorlar..Bu anayasada da yazılıdır. Anadilleri farklı olan çocuklar eğitimin bilhassa ilk kademesinde ciddi öğrenme sorunları ve akademik başarısızlık yaşamaktadırlar. En etkili ve başarılı eğitimin kendi anadilinde eğitim olduğu çok açıktır. Bu nedenle Batman Kürt dil Platformu olarak Anadilde Eğitimin önündeki tüm yasal ve anayasal engeller kaldı Tüm diller için var olma ve gelişme olanakları sağlanmalı, her çocuk anadilinin dışlanmadığı bir ortamda büyümeli ve eğitilmelidir.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=