Lütfen bekleyin..



Milletvekili Aslan’dan TBMM’de Hasankeyf Toplantısı

22 Ağustos 2017, 16:23 - Okunma: 1127

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara çağrıda bulunarak yetkililerden Hasankeyf'i görmelerini ve bu projeden vazgeçmelerini istedi.

Aslan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Hasankeyf'te tarihi eserlerin bulunduğu alanda çalışma yapıldığını anımsatarak, bölgede "patlayıcı kullanıldığını tekrar savundu.
Bunu protesto etmek için kendisini Hasankeyf'te bir kayaya zincirlediğini anımsatan Aslan, akademisyenler ve sanatçıların bu konuda açıklama yapmamasının üzücü olduğunu bildirdi.
Hasankeyf'in UNESCO'nun dünya kültür mirası kriterlerinin 10'undan 9'unu taşıyan tek yerleşim birimi olduğunu vurgulayan Aslan, "Hasankeyf'i kuvözde, vitrinlerde korumak gerekirken, Hasankeyf'in dinamitlenmesi ve sular altına itilmeye çalışılması akıl karı, vicdan karı değildir ve bu hiç bir mantığa, hukuka, vicdana da sığmaz." diye konuştu. Hasankeyf’teki Eylemine ara verdiğini belirten Aslan, yıkım durmazsa süresiz ve daha kitlesel eylemleri başlatacaklarını kaydetti.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=