Lütfen bekleyin..



Deva’lı Ekmen, Tekstil Sektörüne destek çağrısı yaptı

08 Mayıs 2022, 13:57 - Okunma: 576

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Batman İl Başkanı Melik Müjdeci ve beraberindeki parti heyeti ile Batman Tekstil Sanayi İşadamları Derneği (TEKSİAD) Başkanı Mehmet Ali Öztürk ve yönetimini ziyaret etti.Batman ekonomisinde son dönemdeki en önemli atılımın tekstil olduğunu belirten DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı

 Mehmet Emin Ekmen, "Batman'da 40 bin kişiye doğrudan, 150-200 bin kişiye dolaylı olarak katkı sağlayan tekstil sektörü adeta şehrimizin ekonomisinin temelini oluşturuyor. Ancak, bunca katma değere rağmen tekstilcilerimiz bürokratik engeller, yetersiz destekler, yüksek vergi oranları, ciddi yer tahsisi eksikliği ve altyapı sorunları ile karşı karşıya bırakılmış durumda. Türkiye için çok  ciddi bir ihracat potansiyeli taşıyan bu işletmelerimizin durumu; ülke ekonomisinin neden her gün güç kaybettiğini görmek açısından önemli bir örnek teşkil ediyor. Gerçek gündemi değiştirmek, algı üretmek, yandaşları beslemek dışında hiçbir ülke meselesi ile ilgilenmeyen bir iktidar; maalesef Batmanımızın ekonomisinin yapı taşlarını oluşturan tekstil işletmelerinin sorunlarını da görmezden geliyor." dedi. 


"MARKALAŞMA İÇİN FIRSAT SAĞLANMALI."
Sık sık tekstilcilere yönelik ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Batman’da 300’e yakın tekstil işletmesi bulunuyor ancak bu işletmeler genellikle başka büyük markalar için üretim yapıyor. Tekstil sektöründe katma değeri artırmak, şehrin ekonomisine ve bilinirliğine katkı sağlamak için tekstilcilere gereken destek sağlanarak markalaşmaları için fırsat sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=