Lütfen bekleyin..



Batmanlı Akademisyenden, büyük buluş…

04 Mayıs 2022, 20:15 - Okunma: 383

Tarımda, Verimsizlik ve girdilerdeki maliyete çözüm bulan Doç Dr. Furkan Ayaz, bio teknolojik ürünleri ile ürettiği ürünler, olumlu sonuçlar verdi.Gübreyi ve diğer ilaçları ortadan kaldıran mucizevi ürün ile toprağa değil, yaprağa hüküm ederek doğadaki tüm bitkilere faydalı olacak bir ürün. Sebzelerde, meyvelerde, tahıl ve çiçeklere kadar ürünlerin kalitesini ve sayısını arttıracak bu ürün şimdilik birçok tarla ve

kuruluşta kullanılmaya başlandı. İlk olarak faaliyet gösterdiği Mersin Üniversitesi laboratuvarlarında üretilen bu ürüne, il ve ilçe de kullanılması için protokoller imzalandı. Tarsus Belediyesi ile Mersin Üniversitesi arasında ve Birleşmiş Milletler ortaklığı ile gerçekleştirilen protokolde, belediye ye ait park ve bahçelerde ve arazilerde kullanılmaya başkandı. Batman ve Kurtalan köylüleri tarafından da kullanılan bu ürün çok olumlu sonuç verdiği, bayram tatilinde ikimize gelen Doç. Dr. Ayaz tarafından tarlalarda görüntülenerek sonuç alındığı bildirildi. Yakında Dünya ve Türkiye çiftçi sinin kullanımına sunulacak olan bu ürünün tek fabrikası Mersin ilinde faaliyete geçmiş oluyor.  Bu ürünün özellikle bu son yıllarda bitkisel ürünlerde rekolte düşüklüğü ve maliyetlerin artmasına çözüm olacağı bildirildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=