Lütfen bekleyin..



Bakan Varank toplu açılış törenine katıldı

01 Mayıs 2022, 18:41 - Okunma: 674

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak ve toplu açılış törenine katılmak üzere Batman’a geldi.Bakan VARANK’ı; Valilik bahçesinde Vali Hulusi ŞAHİN, AK Parti Batman Milletvekili Ziver ÖZDEMİR, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris DEMİR, Vali Yardımcısı

Kadir KILIÇ, İl Emniyet Müdürü Köroğlu KIRAÇ, İl Jandarma Komutanı Kıdem Albay Adem TAŞKIN, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet ALANLI, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Mehmet AÇIKGÖZ, kamu kurum müdürleri ile siyasi partilerin il başkanları karşıladı. Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Valilik makamında Valimiz Hulusi ŞAHİN ile bir araya gelen Bakan VARANK, ilimizde yürütülen çalışmalara ilişkin kendisinden bilgi aldı.Valilik ziyaretinin ardından Bakan VARANK, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) tekstil üretimi yapan Çiçek Tekstil ve tıbbi malzeme üretimi yapan İnmed Medical Fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Toplu Açılış ve İmza töreniOSB ziyaretinin ardından Bakan VARANK, İlimizde Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından hayata geçirilen projelerin açılış törenine ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından başlatılacak 9 proje için düzenlenen imza törenine katıldı. Ak Parti Milletvekili Ziver Özdemir ve Valimiz Hulusi ŞAHİN’in açılış konuşmaları ile başlayan tören,Bakan VARANK’ın konuşması ile devam etti.Konuşmasında Batman’ın Türk sanayi tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu belirten Valimiz, “TÜPRAŞ, 1940’lı yılların sonlarında kurulduğunda Türkiye’nin pek bir sanayi tesisi yoktu. Batman’da ilk sanayinin tohumları Petrolün çıkarılmasıyla atılmaya başlanmıştır. O gün petrol çıkarma işlemini gerçekleştiren mühendis ve işçilerin torunları; sanayici ve iş adamı olarabugün OSB’yiyüzde yüz doluluk oranına ulaştırdılar ve Türkiye’nin sanayi yolculuğunda çok önemli katkılar sunmaktadırlar. OSB bugün yüzde yüz doluluk oranı ile üretim yapıyor ve 300’ün üzerinde de sanayi parseli talebi var. İkinci OSB için de çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda Sayın Bakanımızın çok önemli desteklerini alıyoruz, desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bunun yanında GAP İdaresi kurulduğundan bu yana bölgedeiktisadi ve tarımsal kalkınmanın yanında sosyal kalkınma alanında da çok projeyi desteklemiştir. GAP İdaresi ve Kalkınma Ajanslarının çok önemli fonksiyonlarının olduğunu,yerelde çok kıymetli hizmetler yaptıklarını bizyereldeki idareciler olarak bunu görüyor ve yaşıyoruz” diye konuştu.
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=