Lütfen bekleyin..



"Batman, artık üretim ve kalkınmanın yoluna girmiş bir şehir”

30 Nisan 2022, 20:30 - Okunma: 611

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bizi açılış ve ziyarete katılmak üzere Batman’a geldi. Batman Valisi Hulusi Şahin ile makamında görüşen Bakan Varank, daha sonra Batman Organize Sanayi Bölgesinde fabrika ziyaretinde bulundu. Ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Varank, Batman İl Başkanı Akif Gür ve partililerle buluştu. Partilileri dinledi.

Bakan Varank’a Vali Hulusi Şahin, Millewtvekili Ziver Özdemir, Akparti il başkanı Akif Gür, OSB başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu ve bir çok üst düzey bürokrat eşlik etti. Bakan ve beraberindeki heyet OSB'de fabrika açılışıda yaptı.
Batman’da Organize sanayi bölgesine geçen Bakan Varank burada yatırımcının Batman’a yoğun bir ilgisinin olduğunu belirterek 300 yatırımcının sırada beklediğini belirtti. 
Varank " Batman bir petrol şehri mi, bunu nasıl daha ileriye taşırız, bunu destekleyeceğiz. Bize düşen ne varsa teknoloji ve bölgesel kalkınmada şehirlerimizi destekleyeceğiz. Bugün açılışlar yapıyoruz, yetmiyor Teknopark açılışını yapacağız. Eğer siz katma değerli üretim yapmak istiyorsanız araştırma geliştirme yapmanız gerekiyor.

Bunun yolu nereden geçiyor, teknoparktan geçiyor. Biz bunu ufak tefek eksiklikleriyle bugün Batman’a kazandırıyoruz. Batman, tarımı ve teknolojisiyle sadece bölgenin değil Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak. Bunu Allah'ın izniyle hep birlikte başaracağız. Bunu da yapmanın yolu birliğimizi beraberliğimizi devam etmekten Cumhurbaşkanı'mızın arkasında dimdik durmaktan geçiyor. Özellikle 2023-2024 döneminde çok daha güzel neticeler almak için bu gerekli. "Batman, artık üretim ve kalkınmanın yoluna girmiş bir şehir demektir, başka şehirler görmemize gerek yok. Bundan sonra herkes Batman gibi olmak nasıl olur bunun yoluna bakacaktır. Bizim gevşeklik göstermememiz lazım. İşte o acıları nasıl yaşadıysak, terörle nasıl mücadele edip buralara kadar geldiysek bunun için pusuda bekleyen olduğunu aklımızdan çıkarmamamız lazım. " 


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank akşam saatlerinde Akparti Batman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldıktan sonra şehirden ayrıldı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=