Lütfen bekleyin..



Kalbe kadar inen dev Tiroit başarıyla alındı

26 Nisan 2022, 17:02 - Okunma: 714

Batman Eğitim Araştırma Hastanesi’nde ameliyat edilen 59 yaşındaki Gülsime Kır’ın boynundan 20 cm büyüklüğündeki dev kitle başarıyla çıkarıldı.Op. Dr. Vedat Deniz, “Tiroit bezi, boyunda adem elmasının altında kelebek tarzında bulunur. Hastalıklarının çoğu iyot eksikliğine bağlıdır. Nodül oluştuğunda yutma güçlüğü, nefes darlığı, öksürük ve kozmetik sorunlara neden olur. Tedavisi ise ilaç ve atom tedavisi

 veya ameliyattır. Ameliyata bağlı ses kısıklığı ve kalsiyum eksikliği gibi sorunlar oluşabilir. İkinci kez ameliyat olanlarda bu risk daha yüksektir. Hastamız Gülsime Kır, 35 yıl önce ameliyat olmuş fakat tekrar nodül oluşmuştu. 
DEV KİTLE BAŞARIYLA ÇIKARILDI.
Solda 6x8 cm, sağda 13x6 cm ve biri sağ göğüs kafesinde kalbe kadar inmişti. 15x18 cm yutma güçlüğü ve nefes darlığı şikâyeti vardı. Dış merkeze başvurmuş ancak riski nedeni ile opere edilmemiş hastanemize yönlendirilmiş. Anestezi Uz Dr.Necmettin Tarak, Uz. Dr.Emel Erenbey tarafından hasta uyutuldu. Boyundan ameliyata başladık göğüs kafesindeki 15x18 cm’lık nodülü almak mümkün olmadı.

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op.Dr Faruk Gençoğlu, Op. Dr Bekir Yıldız tarafından sternotomi yapıldı. Başhekim Op.Dr. Süleyman Öden’in de katılmış olduğu ameliyatta triod dokusunu sorunsuz bir şekilde tamamen aldık. Hastamız sağlıklı bir şekilde taburcu oldu” “dedi.
BANA ÇARE OLDULAR
Başarılı ameliyatının sonunda doktorlarına ve sağlık ekiplerine dualarla karşılık veren Gülsime Kır, “Yıllardır bu hastalığı yaşıyordum. Bir kez ameliyat olmuştum ama tekrar etti. Nereye ve kime gideceğimi bilmiyordum. Çok çaresizdim. Çok sordum bana Batman Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Doktor Vedat Deniz’e git dediler. Vedat hoca beni muayene etti. Ameliyatımı yapacağını söyledi. Vedat hoca Başhekim ve birkaç doktor birlikte ameliyatıma girdi. Beni sağlığıma kavuşturdular. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YEREL Kategorisindeki Diğer Haberler
Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün yaz yüzme kursları başladı. Havuzun açıldığı ..
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çifttilerin ÇKS ürün beyanında yapacağı..
Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, son bir yıl içinde İlimizde faaliyet gösteren..
Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp Hanımefendi, Halk Eğitim Merkezi ..
Batman Üniversitesini daha yakından tanımak isteyen Gazi Mesleki ve Teknik ..
Batman Kadastro İl Müdürlüğüne Tevfik Çoban atanarak göreve başladı. Yeni a..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=