Lütfen bekleyin..



Tekstil sektöründe Sorunlar Artıyor

26 Nisan 2022, 17:38 - Okunma: 397

TEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Öztürk yaptığı basın açıklamasında tekstil sektörünün ciddi sorunlar yaşadığını vurguladı. Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Mehmet Ali Öztürk enerji, gıda ve akaryakıtta yaşanan zamlarla beraber artan maliyet artışlarına ve sektöre olan desteklerin yeterli olmadığına dikkat çekti.

TEKSTİLİ AYAKTA TUTAN: SİGORTA DESTEĞİ

Başkan Öztürk “2022 yılıyla beraber her sektörde olduğu gibi tekstil sektöründe de maliyetler artmaya devam etmektedir. Artan enerji maliyetleri, gıda ve yakıtta devam eden zamlar işçisiyle işvereniyle herkesi zorlamaktadır. Şehrimizde tekstilcileri ayakta tutan en önemli ve tek destek indirimli sigorta teşvikidir. İndirimli sigorta teşviki olmazsa şehrimizde tek bir üretici ayakta kalamaz. Her geçen gün artan maliyetlerden dolayı Avrupalı müşterilerin farklı pazarlara yönelme riski vardır. Sektörümüz artan maliyet sorunları ile boğuşurken sektöre desteğin artması gerekir. Unutulmamalıdır ki bugün şehrimizin can damarı olan sektörümüzün yara alması birçok sektörü olumsuz etkileyecektir. 

Sektörümüz şehrimizde 40 binlere yaklaşan istihdam sayısı yerli ve yabancı müşterisiyle önemli bir sirkülasyon oluşturmaktadır.  Sektörün yaşadığı sıkıntılar, İŞKUR, DİKA ve KOSGEB desteklerinin yetersizliği vb sorunların bir an önce masaya yatırılıp çözülmesi gerekmektedir. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=