Lütfen bekleyin..



Sarıgül Diyarbakır cezaevi önünden af çağrısı yaptı

25 Nisan 2022, 16:22 - Okunma: 777

Bölge gezisine çıkan Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Diyarbakır'da kapalı ceza infaz kurumu önünde af çağrısı yaptı. Sarıgül geçen hafta da Maltepe Cezaevi önünde çağrı yapmıştı.TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, dün akşam saatlerinde Diyarbakır'a geldi. Sarıgül ve beraberindekiler kentte bulunan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz

Kurumu önünde gazetecilere açıklama yaptı.Sarıgül, 9 Nisan'dan bu yana af çağrısında bulunduğunu belirterek şunları söyledi: "Barış, kardeşliğe ve toplumsal huzura ihtiyaç var. Siyasi partiler olarak, bu ortamın sağlanmasına öncülük yapmalıyız. Cezaevindeki kişi sayısı Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamına ulaştı. 271 bin kapasiteli 384 ceza infaz kurumunda 314 bin tutuklu ve hükümlü bulunuyor. Bu 43 bin kişi yerlerde yatıyor demek. Bu cezaevlerinde birçok sorun var demektir.Kader mahkumlarına bir şans verelim. Affetmek güçlü olmaktır. Devletimiz gücünü, kendine güvenini ve şefkatini göstersin."

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
Gelecek Partisi Batman İl Başkanlığı’na Abdulkerim Akgül atandı. Gelecek Pa..
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 21 Mayıs 2023 tarihin..
81 ilde olduğu gibi Batman’da da gündem 14 Mayıs 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ..
AK Parti Batman Milletvekili adayı Ferhat Nasıroğlu köy ziyaretlerine devam..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekre..
Batman'da CHP 1. Sıra Milletvekili adayı Hüseyin Yaşar, seçim çalışmala..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=