Lütfen bekleyin..



ŞAHMAR’dan Sera Üretiminde Dev Proje

14 Nisan 2022, 16:18 - Okunma: 1061

Batman’ın öncü Market zinciri olan ŞAHMAR Batman’a kazandırdığı marketlerin yanı sıra üretime dönük çalışmalarını somut hele getirerek İki köprü yakınında Kurtalan yolu üzerinde 150 dönüm üzerinde Sebze ve Meyve üretimi için sera tesisi kurdu. Sera’da sebze üretimi için çalışmalar başlarken, kalan yerlerde sera tesisinin kurumu içinde bir yandan montaj sürüyor. Batman'ın yerel basını olarak ŞAH-MAR'ın

tarım ve hayvancılık alanında bölgede örnek alınacak dev tesisini dolaştık. 150,000 metrekareye inşa edilen bu dev tesis, maddi anlamda bölgeye nefes aldıracak.

DEV SERA’DA 200 İSTİHDAM

Basın mensuplarını Sera üretim tesisinde ağırlayan ŞAHMAR Marketler Zinciri Yönetim kurulu Başkanı Mehmet Şah Taşkıran Batman’da üretime yönelik çalışmalarına başladıklarını belirterek gelecekte bu bölgenin sera üretimiyle Batman ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. Sera tesisinin yanında Tavuk Çiftliği, Küçükbaş ve Büyükbaş havyan ile Yumurta üretiminin de yapılacağı devasa tesiste tarımsal üretimle ilgili her türlü ayrıntı düşünüldü. Tamamlandığında 200 kişiye istihdam sağlayacak üretim tesisi 60 milyon TL’ye mal olacak.  

BATMAN EKONOMİSİNE CİDDİ KATKISI OLACAK 

 İlk etapta 16 dönüm üzerine kurulan Sera’da Çarliston Biber, Sivri Biber, Domates, Salatalık, Marul, Maydanoz üretimi yapılacak. Bazı mahsullerde ilk hasat yapılırken, Bayram sonrasına kadar diğer ürünlerde de hasat başlayacak. 
Batman’ın sevilen ve başarılı iş adamlarından olan Mehmet Şah Taşkıran kente ekonomik anlamda ciddi destekler sunarken, Batman’da istihdama da büyük katkısı oluyor. Program sonunda ŞAHMAR Yönetim kurulu Başkanı Mehmet Şah Taşkıran Basın mensuplarını iftar yemeğinde ağırladı. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=