Lütfen bekleyin..



Hacı Tahir Dinç Camisi açılışa hazır

14 Nisan 2022, 16:14 - Okunma: 814

Batman’ın hayırsever ve sevilen ailesi Ahmet Dinç Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Batman Eğitim ve Araştırma hastanesi bahçesine inşa edilen Hacı Tahir Dinç Camisinin yapımı tamamlanarak açılışa hazır hale getirildi. 3 ayda modern bir şekilde inşa edilen Caminin 20 Nisan tarihinde Batman Valisi Hulusi Şahin’inde katılacağı sade bir törenle hizmete açılacak.

Hacı Tahir Dinç Camisinde çalışmalar tamamlanma aşamasına gelirken, ustalar tarafından artık son rütuşlar yapılıyor. Her gün 10 bini aşkın insanının uğrak yeri olan Batman Eğitim ve Araştırma hastanesine kazandırılan Modern Camii hastanede eksikliği yaşanan Mescid sorununu da çözecek. Cami yapımı için Ahmet Dinç Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selman Dinç ile Batman Valisi Hulusi Şahin arasında protokol imzalanmıştı.
AHMET DİNÇ VAKFI HİZMETİ
400 metrekare üzerine inşa edilen Cami Erkek Mescidi, Kadın Mescidi, ve Şadırvan bölümlerinden oluşurken aynı anda 220 kişi Camide ibadetlerini yerine getirebilecek. Camiyle birlikte çevre düzenlemesini de yapan Vakıf modern bir mimaride Camiyi hastaneye kazdırdı. 


Batman’ın unutulmayan isimlerinden olan hayırseverliği, cana yakınlığı ve kente kazandırdığı yatırımlarla binlerce gence iş imkânı sağlayan Merhum Ahmet Dinç adına kurulan Vakıf Batman’da maddi durumu düşük öğrencilere burs sağlamanın yanı sıra dar gelirli ailelerede yardım vakıf adına yapılacak.  Ahmet Dinç Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selman Dinç tüm Batman halkının mübarek Ramazan ayını tebrik ederek vakıf olarak bu tür hizmetlerinin devam edeceğini belirtti. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=